Malatya Bu Eziyeti Hak Etmiyor

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, göreve geldiği günden itibaren Malatya’nın  sorunları ve çözüm noktasında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. R.Bülent Avşar, Malatya için yapılan anketlerde en büyük sorunlardan birinin Trafik olduğunu açıkladı.

Kent trafiğinde keşmekeş yaşandığını belirten Avşar, " Sürücülerin yanlış alışkanlıklarına devam etmesi, örneklerini gördüğümüz gerekli ve gereksiz refüjler, bazı alt geçitlerde akıllı cep dönüşlerinin olmayışı ve ihtiyaç duyulan durak ceplerinin eksikliği  ,İl deki  yoğun  trafik akışında sıkıntılara neden olan eksiklerin başında sayılabilecek sıkıntılardır’’şeklinde açıklama yaptı.

’’ Malatya’lı  hemşehrilerimiz bu eziyeti hak etmiyor" diye belirten Başkan Avşar, artan nüfüs yoğunluğu ile birlikte ciddi anlamda trafik sorununun baş gösterdiğini, mevcut sorunun çözümü noktasında daha fazla yol almak gerektiğini belirtti.

Başkan Avşar’’Kent trafiğinin ve ulaşım sorunun çözümü noktasında taşın altına elimizi  koymaya hazırız. Biz teşkilat olarak kent konularında hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçınmadık,bundan sonrada kaçınmayız. Gelecek yıllarda bu sorunun daha vahim sonuçlar doğurmaması için ,en kısa sürede bir master planı hazırlanması gereklidir'' dedi.

‘’Araç sayısı 165.000 olan İlimizde 4 kişiye 1 araç düşmektedir’’açıklamasının ardından ,Başkan Avşar ,İlimizdeki trafik sorunun çözümü noktasında MHP Malatya İl teşkilatı olarak fotoğraflarla örneklendirilmiş ve belirlenmiş olan çözüm önerileri hakkında açıklama yaptı.

1.2.Resim:Yeni Devlet hastanesi ile Özsan sanayi arasında,resimde de işaretli olduğu üzere bu refüjler fazladır.Kaldırılması gerekmektedir. Bu refüjler trafiği durma noktasına getirmektedir.9.resim incelenirse Üniversite yolunda bu refüjler kalkmış, trafik daha rahat işlemektedir.

3.4.5.Resim: Sanayi kavşağıdır. Bu kavşakta resimde de görüldüğü üzere akıllı dönüş cepler yapılmalıdır. Aksi halde trafik özellikle sanayi yönünden ve Yeşiltepe’den gelen araçlarla durma noktasına gelmektedir. Emeksiz alt kavşak ile Matim iş merkezi önünde bu uygulama vardır. O bölgede Trafik daha rahat işlemektedir.7.ve8.resim incelenirse, Kernek meydanında da akıllı cep dönüşler vardır.Bu uygulama sayesinde  2012 yılında trafik tıkanıklığı çözüme kavuşmuştur.

Ayrıca, Özsan sanayi sitesinden ana caddeye giriş verilen kavşak ,trafiğin akıcı olması adına kapatılmalıdır.

Yine organize sanayi bölgesi girişi ve çıkışında saat:08-15-18-23 saatlerinde işçi servis çıkışları sebebiyle trafik tıkanmaktadır. Ağaçlık olan alandan havaalanı yoluna doğru büyük bir kavşak ile 1.osb ve 2.osb girişleri alt geçit olarak ana yollardan ayrılır ise  trafik bu bölgede de daha akıcı olacaktır.

6.Resim:  Mücelli kavşağıdır. Bu kavşakta Mücelli, Kernek ve Emeksiz yönlerinden gelen ve giden araçlar trafiği tıkamaktadır.Bu güzergahın açılması için, Paşaköşkü yönüne doğru çıkmaz sokağın trafiğe açılması gerekmektedir.

Bunların dışında, Hem şehir içi, hem şehir dışı araç yoğunluğu ile trafik kaosu yaşıyoruz. Bu sebeple acilen kuzey ve güney çevreyollarının da hayata geçirilmesi gerekmektedir. Malatya ilinden geçen araç sayısı ile birlikte şehir içinde var olan araç  sayısı  fazlalığı dikkate alındığından  1 dk içinde çevreyolundan yaklaşık 20 araç geçmesi  gerekmektedir. trafik yoğun olursa bu durum kaosa sebep  olmaktadır.

Değişen ve Gelişen bir Malatya için el ele…

Bakmadan Geçme