Malatya Büyükşehir Belediyesinin yol çalışması

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kuşak Yolu'ndaki asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ulaşımda rahatlamanın yanı sıra düzenli gelişmeye de katkı sunacak kuşak yolları projesinde önemli mesafeler kat edildiği belirtildi.

Kuzey Kuşak Yolu'nda son düzenlemeleri yapan ekipler, 13,3 kilometre uzunluğundaki yolun, 12,1 kilometrelik bölümünü açtı. Yolun 4,3 kilometrelik bölümünde Şehir Mezarlığı-Çarmuzu hattında asfalt çalışmalarına başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Kuşak yolu çalışmasının 7 yıldır devam ettiğini anımsatan Çakır, 13,3 kilometrelik kuzey kuşak yolunun kalan 1,2 kilometrelik kısmının da projelendirildiğini aktardı.

Yolun 2 noktasına üst geçit yapıldığını aktaran Çakır, "Geçtiğimiz haftalarda Topsöğüt-Yeşiltepe üst geçidini asfaltladık. Babuktu Deresi üzerine yapılan üst geçit, çalışmalar kapsamında asfaltlanıyor. Yolun Hanımınçiftliği bölümünün Battalgazi yoluna bağlanması için proje çalışmaları bitti. Bu güzergahta kalan 77 evin yıkımı için vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bu bölümde aynı zamanda viyadük projesi var. Projeye uygun bir şekilde ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çakır, yolun tamamlanmasının ardından,  Yeşiltepe, Kaynarca, Çarmuzu, Melekbaba, Kiltepe, Taştepe, Hanımınçiftliği, Göztepe ve Tandoğan mahallelerinin gelişmesine katkı sağlayacağını da bildirdi.

Bakmadan Geçme