Malatya'da 'Eğitimde Hikayenin Gücü' sempozyumu

İnönü Üniversitesi'nde 'Eğitimde Hikayenin Gücü' sempozyumu düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda tıptan müziğe, spordan edebiyata, okul öncesi eğitiminden Türkçe eğitimine kadar farklı alanlarda hikayenin eğitim amaçlı kullanımına değinildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumdan sonra alınan geri bildirimlerin olumlu olduğunu belirtti.

Programın eğitime gönül vermiş herkese faydalı olduğunu düşündüklerini aktaran Yakıncı, "Sempozyum programımıza katılmak isteyip de katılabilme fırsatı olmayan eğitimci dostlarımızı da düşündük. Arzu eden herkes, program bildirilerini içeren kitabımızı, İnönü Üniversitesi Yayınevi Satış Ofisi'nden temin edebilir. Temennimiz benzer programların Türkiye genelinde yaygınlaşması ve kadim bir öğreti yöntemi olan hikayenin, farklı bir çok alanda eğitim amaçlı kullanılabilmesidir." ifadelerini kullandı.

Sempozyumda eğitimde hikayenin hangi yöntemlerin kullanıldığının tespitinin yapılmaya çalışıldığını anlatan Yakıncı, akademisyenlerin yaptıkları sunumlar ve örnek uygulamalarla eğitim ve hikaye kavramlarına farklı bir soluk getirdiğini söyledi.

Bakmadan Geçme