Malatya'da bazı evlerin işaretlendiği iddiası

MHP Ankara İl Başkanı Baştuğ ve beraberindekiler, Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi'ni ziyaret etti.

Baştuğ: "Bu yapılanların karşılık bulmayacağını, milliyetçi, ülkücü hareket olarak Alevi vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek adına ziyarete geldik, destek vermek istedik"

Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi Dedesi Mutluer, "Bizim sizlerden isteklerimiz, bu konuyu Malatya'da ve Türkiye'nin her bir yerinde dile getirirseniz bizim için de ülkemiz için de kardeşliğimiz için de iyi olur"

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Malatya'da bazı evlerin işaretlenmesine tepki göstererek, "Bu yapılanların karşılık bulmayacağını, milliyetçi, ülkücü hareket olarak Alevi vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek adına ziyarete geldik, destek vermek istedik." dedi.

Baştuğ ve Ankara il teşkilatı üyeleri, Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi'ni ziyaret etti. Alevi Dedesi Cemal Mutluer'in karşıladığı Baştuğ, Hüseyin Gazi Türbesi'nde dua ederek, cemevindekilerle bir süre sohbet etti.

Baştuğ, birilerinin Malatya'da Alevi vatandaşların evlerini işaretleyerek, geçmişte oynanan oyunları tekrar sahneye koyma adına provokatif eylem yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler bu yapılanların karşılık bulmayacağını, milliyetçi, ülkücü hareket olarak Alevi vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek adına ziyarete geldik, destek vermek istedik. Biz biriz, birlikteyiz, kardeşiz. Malatya'daki olayla ilgili MHP Malatya İl Başkanı ve teşkilatımızın her bir mensubu dikkatliler. Alevi vatandaşlarımızla birliğimizi, dirliğimizi bozacak hiçbir eyleme müsaade etmeyecekler inşallah. Alevi vatandaşlarımızın yanındalar. Biz biriz, bir bütünüz ve inşallah mahşere kadar da bu böyle olacak."

Baştuğ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Hüseyin Gazi Türbesi'ndeki sekizgen yıldız simgesinden yüzük ve Türkgücü Ülküspor için de amblem tasarladığını hatırlattı.

Türk milletinin bir ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlü olması halinde bugün Türk İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların kalmayacağını belirten Baştuğ, bu durumun aynı zamanda dünyaya barış ve huzuru getireceğini, dünyada adaleti tesis edeceğini söyledi.

"Birlik ve beraberlikten yanayız"

Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi Dedesi Cemal Mutluer de hiçbir zaman bir art niyetleri olmadığının altını çizerek, "Bir zamanlar bazı şeyler yaşandı Sivas'ta, Çorum'da. Bunları yine yaşamak istemiyoruz." dedi.

Bazı insanların ve dış güçlerin kışkırtmalarıyla bu olayların meydana geldiğini söyleyen Mutluer, "Bizim sizlerden isteklerimiz bu konuyu Malatya'da ve Türkiye'nin her bir yerinde dile getirirseniz bizim için de ülkemiz için de kardeşliğimiz için de iyi olur." dedi.

Birlik ve beraberlikten yana olduklarını ifade eden Mutluer, şunları söyledi:

"İlla ki bu çizgileri yapan MHP'liler değildir. Biz onu MHP'lilere yüklemek istemiyoruz. Bazı yerlerde cemevi kundaklama oluyor. Bunu 'MHP'liler yaptı' diyemeyiz. Biliyorsunuz Bahçeli, ilk başkan olduğu zamanlarda biz Aleviler Bahçeli'ye çok ısındık. Zamanında çok arkadaşlarımız oy verdiler."

Mutluer'in, gençlerin provokasyonlara gelmemesi temennisinde bulunması üzerine Baştuğ, "Gelmezler" karşılığını verdi.

Daha sonra Baştuğ ve Mutluer, Hüseyin Gazi Türbesi çay ocağında birlikte çay içti.

Bakmadan Geçme