Malatya'da değerler eğitim projesi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün değerler eğitimi projesi kapsamında 45 öğrenciye bot ve mont yardımı yapıldı.

TOKİ Bahar İlköğretim okulunda düzenlenen törende konuşan Malatya Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, çocukların maddi ve manevi gelişimlerinin kendileri için hayatlarındaki en önemli vazife olduğunu kaydetti.

Çocukların eğitiminde, maddi eğitimi kadar manevi değerler eğitiminin de çok önemli olduğuna değinen Kaban, "Bugün burada bunun bir örneğini yaşıyoruz, çocuklarımız bugün burada yardımlaşmayı, paylaşmayı, kardeşliği öğreniyorlar. Bizlerin gönül elçileri olarak görevi, ihtiyaç sahibi insanların elinde tutmaktır." diye konuştu.

Şehit Ahmet Kurak Anaokulu Müdürü Ömer Alaca, bu projedeki amaçlarının çocuklara yardımlaşma ve dayanışma konusunda bir duyarlılık oluşturarak, paylaşma ve fedakarlık duygusunu geliştirmek olduğunu dile getirdi.

TOKİ Bahar İlköğretim Müdürü Aslıhan Bilici de Türk milletini diğer uluslarda ayıran ve sosyal erozyona karşı ayakta tutan en önemli özelliği yardımlaşma duygusu olduğunu kaydetti.

Programa Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Kaymakamı eşi Ciğdem Sakar, Battalgazi Kaymakamı eşi Munise Duran, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

Bakmadan Geçme