Malatya'da Dünya Yürüyüş Günü kutlandı

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Malatya'da yürüyüş düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt ilçesi Karakavak Mahallesi'ndeki Hilalpark'ta toplanan aralarında öğrencilerin de olduğu grup, park çevresinde yürüyüş yaptı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, burada yaptığı konuşmada, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" haftasını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Etkinliklerle bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmanın amaçlandığını aktaran Bentli, şunları kaydetti:

"Düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite kalp ve beyin fonksiyonlarının düzenli çalışması ve bazı hastalıkların önlenmesinde ve iyileşmesinde son derece önemlidir. Bu nedenle gün içinde en az 30 dakika tempolu yürüyüş yapmak sağlığımız için önemli bir faktördür. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir."

Yürüyüşün ardından etkinlikler kapsamında çuval yarışı, halat çekme, dart atma gibi oyunlar oynandı.

Bakmadan Geçme