Malatya'da ev kadınlarına bilgisayar kursu

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Salköprü Semt Konağı'nda açılan bilgisayar i̇şletmenliği kursuna kadınlar ilgi gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki semt konakları, bulundukları mahallelerin eğitim ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Enstrüman kurslarından meslek kurslarına kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren semt konaklarına çocuklarıyla gelen kadınlar, bilgisayar kullanmayı öğreniyor.

Salköprü Semt Konağı'nda açılan bilgisayar i̇şletmenliği kursu da kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Kurs öğretmeni Umut Derya Taşkın, yaklaşık 1 yıldır konakta 3'er aylık dönemler halinde eğitimler verdiklerini kaydetti.

Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle açılan kurs hakkında bilgiler veren Taşkın, "15 yaş üstü tüm isteklilere kursumuz açıktır. Genelde ev hanımları geliyor. Zaten semt konağının anlamı da bu. Mahalle sakinlerinin boş vakitleri olduğu zaman gelip burada bir şeyler öğrenmeleri ve vakitlerini değerlendirmeleri imkanı oluyor." ifadelerini kullandı.

Kursa çocuklarıyla gelen annelerin olduğunu kaydeden Taşkın, şunları kaydetti:

"Semt konağımızdaki bağlama, gitar kurslarına çocuklarını getirip kendileri de bilgisayar kursuna gelen annelerimiz oluyor. Ama onun dışında kurs sınıfına çocuklarını getirenler var. Gürültü yapmadıkları sürece burada kalıyorlar. Böylece annelerin gözleri arkada kalmıyor. Birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Öğrenmenin yaşı yok."

Kursiyerlerden Hatice Hecan ise 55 yaşında olduğunu belirterek, "Bu kurslar çok güzel, herkese tavsiye ediyorum. Ev hanımları evde oturmasınlar, çıksın gelinler. Ben 1,5 aydır buradayım, çok memnunum. Diğer kurslara da gelmeyi düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme