Malatya'da 'Huzur Toplantısı'

Malatya Emniyet Müdürlüğü polisin sorumluluk alanında bulunan muhtarlarla 'Huzur Toplantısı' düzenledi.

İl Emniyet Müdürü Ömer Ural, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, suç ve suçlularla mücadelede elde edilen başarılı sonuçların etkenlerinden birinin de muhtarlar olduğunu belirtti.

Muhtarlardan gelen her türlü bilgiyi değerlendirdiklerinin altını çizen Ural, bu sayede kentteki asayiş, trafik ve narkotik olaylarında ciddi azalmanın yaşandığını kaydetti.

Okullarda alınan tedbirlere dikkat çeken Ural, "Geçen sene aldığımız tedbirlerden çok farklı tedbirler aldık bu sene. Sadece özel güvenlikler dışında önemli gördüğümüz, analizini yaptığımız okullarda polis görevlendirmek suretiyle çok özel tedbirler alıyoruz. Bunun faydalarını da görüyoruz. Bunun dışında asayiş, trafik ve narkotikten karma tim oluşturduk." diye konuştu.

Ural, kentte hırsızlık olaylarında yüzde 42 oranında azalmanın olduğunu ve bu oranların çok önemli olduğunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün nüfuslar olarak tasnif ettiği iller arasında narkotik şubeleri değerlendirdiğini dile getiren Ural, bu değerlendirmede yüzde 100 başarı sağladıklarını ve ilk sırada yer aldıklarını kaydetti.

Ural, belirttiği başarılarda muhtarların çok büyük payının olduğunu bildiğini anlatarak, "Muhtarlarımızın hiç bir isteğini es geçmiyoruz. Arkadaşlarıma talimat verdiğim zaman bunun gereğini yapıyor ve dönüşünü bana bildiriyorlar. Sizi önemsiyoruz. Sizden gelen sayesinde biz çalışıyoruz. Ben bütün muhtarlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme