Malatya'da öğrencilere yardım

Malatya Umutsen Gençlik Teşkilatı, Adıyaman'ın Sincik ilçesindeki okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı ve giyim yardımı yaptı.

Malatya Umutsen Gençlik Teşkilatı Başkanı İbrahim Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşan hayırseverler sayesinde 32 öğrenciye daha umut olduklarını söyledi.

Çocukların yüzündeki gülümsemeye sebep olabilmek için canla başla çalıştıklarını aktaran Sözen, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin neresinde olursa olsun din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın, ücra köylerde zor şartlar altında okuyan yüz binlerce çocuğun yüzündeki gülümsemeye sebep olmak için gayretle çalışıyoruz. Okuyup meslek sahibi olmaları için onlara kitap, defter, kalem yetiştiriyoruz. Durumları iyi olmayan ailelerimize gıda yardımları yapıp yüzlerindeki gülümsemeye tanık oluyoruz. Bir çift bot, mont hediye ettiğimizde sanki dünyalar kendilerinin olmuş gibi sevinen çiçek gibi çocukları gördükçe yürüdüğümüz yolda hızlanmaya daha fazla çalışmaya karar veriyoruz."

Sözen ve beraberindekiler, daha sonra Sakız İlkokulu ve Serince İlkokulu'ndaki öğrencilere ayakkabı ve giyim yardımı yaptı.

Bakmadan Geçme