Malatya'daki FETÖ/PDY davaları

Malatya'daki FETÖ/PDY davaları

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan aralarında eski emniyet müdürü, polis, doktor, öğretmen, maliye müfettişi ve akademisyenin de bulunduğu 11 sanığa 3 ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi
Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada yargılanan, aralarında eski emniyet müdürü, polis, doktor, maliye müfettişi ve akademisyenin de bulunduğu 11 sanığa, 3 ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda, tutuklu yargılanan eski öğretmenler Ertuğrul Güzelbeyaz, Hayri Bozkurt ve Sabri Tur, eski polis Necmeddin Oğuzhan, eski maliye müfettişi Erkan Macit, eski emniyet müdürü Tayyip Karahan ile eski Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışanı Abdullah Koç, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakim karşısına çıktı.
Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen sanıklardan Güzelbeyaz, Karahan ve Tur'a 7,5 yıl, Bozkurt, Oğuzhan, Macit ve Koç'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanıklardan Oğuzhan ve Bozkurt, tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliye edilirken, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ise tutuklu yargılanan eski doktor Hasan Doğan, eski öğretim üyesi Ufuk Kılınç, eski polis Ahmet Turan Ağlar ve eski ceza infaz koruma memuru O.U karar duruşmasında çıktı.
Sanıklardan Doğan, Kılınç ve Ağlar'a "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, sanıklar tutukluluk süreleri dikkate alınarak tahliye edildi.
Eski ceza infaz koruma memuru O.U'ya ise "etkin pişmanlık hükümleri" kapsamında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilerek, sanık hakkındaki adli kontrolün devamına hükmedildi.

Bakmadan Geçme