Malatya'daki FETÖ/PDY davası

Vatani görevini yaptığı sırada tutuklanan sanık, örgüt üyelerince telefonuna ByLock'un KPSS'ye çalıştığı dönemde "Ders saatlerini yazarız, kaç soru çözdüğünü yazarsın" diyerek yüklediğini iddia etti
Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, vatani görevini yaparken tutuklanan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mikail Yüce ile avukatı katıldı. 
Yüce, savunmasını yaparken Mahkeme Başkanının "Etkin pişmanlıktan faydalanma imkanın var, bildiklerini saklama." şeklindeki uyarısı üzerine, ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını, öğrencilik döneminde örgüte ait yurtta kaldığını söyledi.
Bu dönemde örgütün sohbet ve toplantılarına katıldığını, üniversiteden mezun olduktan sonra ise Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için örgüt evinde ders çalıştığını belirten Yüce, FETÖ üyelerinin ByLock'u telefonuna "Ders saatlerini yazarız, kaç soru çözdüğünü yazarsın." diyerek yüklediğini iddia etti.
Yüce, "Sınavda aldığım puanla yerleşemeyince özel sektörde çalışmaya başladım. 4 yıl örgüt evinde kaldım. Eğer bu örgütün üyesi olsam askere gitmezdim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Mikail Yüce, Malatya'da jandarma er olarak vatani görevini yaptığı sırada terhisine 5 gün kala tutuklanmıştı.
 

Bakmadan Geçme