Malatya'daki FETÖ/PDY davası

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan ve meslekten ihraç edilen doktorun yargılanmasına devam edildi

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan ve  meslekten ihraç edilen doktorun yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan doktor L.B. ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada, sanık L.B. ile aynı apartmanda oturan ve başka bir dosyada FETÖ/PDY kapsamında tutuklu yargılanan Sedat Şahan, tanık olarak dinlendi.

Şahan, hem kendi hem de eşi hakkında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcı ve örgüt üyesi oldukları iddiasıyla açılan davalar bulunduğunu belirterek, sanıkla aynı apartmanda oturduğunu söyledi.

Apartmanda sanığın adına kayıtlı Wi-Fi hattını ortak kullandıklarını belirten Şahan, "Sanık Wi-Fi şifresini bize vermişti, borcunun yarısını da aylık ben ödüyordum. Son 2-3 yıldır bu durum böyle devam etti. Ne ben ne eşim ByLock kullanmadı. Sanık adına kayıtlı hatta tespit edilen 'Sedat58' kullanıcı adı ByLock bana ait değildir. Yine kullanıcı adında eşimin adının yer aldığı ByLock da bize ait değildir." şeklinde savunma yaptı.

Mahkemede, aynı numaradan 3 farklı ByLock kullanıldığının tespit edilmesi üzerine söz alan sanık L.B, durumdan bilgisinin olmadığını savundu.

Akıllı telefon bile kullanmadığını iddia eden L.B, "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde görev yapıyordum. Her sabah Malatya'dan Adıyaman'a gidiyor akşam dönüyordum. Bu nedenle sabah ve öğle saatlerinde internete girip ByLock kullanmam mümkün değildir." dedi.

Mütalaasını veren mahkeme savcısı, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asyada hesap hareketliliği bulunması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapması için sanık avukatına süre vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.

Bakmadan Geçme