Malatya'dan kısa kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesince 'Eski Malatya'yı Karakaya Baraj Gölüne bağlayan 8 kilometrelik yolda yol genişletme çalışmalarına devam ediliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesince "Eski Malatya"yı Karakaya Baraj Gölüne bağlayan 8 kilometrelik yolda yol genişletme çalışmalarına devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın en eski yollarından biri olan, Eski Sivas yolu olarak bilinen ve 2 aracın karşılıklı zor geçebildiği 6 metrelik yol, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla 15 metre genişliğe çıkarılıyor.

Ziraat Meslek Lisesi, İnönü Üniversitesi Ziraat Meslek Yüksekokulu, arıtma tesisi gibi birçok yerin ulaşımını sağlayan yol, ulaşım planlamasında sahil yolu projesiyle birleşiyor. Planlanan Turgut Özal Üniversitesinin bölgeye gelmesiyle artacak trafik yükünü azaltacak yolun bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, devam eden genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek yürütülen yol çalışması hakkında bilgiler verdi. 

Büyükşehir Belediyesinin hedeflerinden birinin var olan yolların kalitesini arttırmak olduğunu belirten Polat, 8 kilometre uzunluğundaki yolun 7 kilometrelik bölümünün genişletildiğini belirtti.

Çalışmaların devam ettiğini aktaran Polat, "Yolumuzda 2 yıldır genişletme çalışmaları devam ediyor. Artık son etaba geldik. Çok dar olan yolumuzu 15 metre genişliğine çıkarıyoruz. Bu yolumuzun genişletilmesini bölgede bahçeleri olan vatandaşlarımızın desteğiyle yapıyoruz. Yolumuz bölgenin gelişimine de önemli katkılar sağlayacak. Şimdiden Malatyamız için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

- Başkan Polat'a ziyaret

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ve Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, belediye meclis üyeleriyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ziyarete yaptığı konuşmada, Polat'ın Malatya'yı çok güzel noktalara taşıyacağına inandığını kaydetti.

AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ise Başkan Polat'a çalışmalarında başarılar diledi.

Yeşilyurt'a birlik ve beraberlik içerisinde güzel hizmetler yaptıklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Yeşilyurt'a güzel hizmetler kazandırdıklarını belirterek, "Birlik ve beraberlik her şeyden önemli. Bunun en güzel örneğini Yeşilyurt’ta görüyoruz. İnşallah Malatya genelinde bu birliği sağlayarak hizmet üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Öt eyandan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük de Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme