Malatya Film Platformu Heyecanı Başladı!

8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ikincisi gerçekleştirilen Malatya Film Platformu, 11 Kasım akşamı Anemon Hotel'de başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla 9-15 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ikincisi gerçekleştirilen Malatya Film Platformu, 11 Kasım akşamı Anemon Hotel’de başladı.

Anemon Hotel’de gerçekleştirilen açılış yemeğinde Malatya Film Platformu Direktörü Belkıs Bayrak, açılış konuşmasını yaptı. Bayrak konuşmasında katkılarından dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Festival Başkanı Hacı Uğur Polat’a, Festival Direktörü Suat Köçer’e, platformun kurumsal partneri TRT’ye, Yunus Emre Enstitüsü’ne, Platform Danışmanları Sermin Çakmak Afşin ile Elçin Musaoğlu’na teşekkür etti ve Festival Direktörü Suat Köçer’i sahneye davet etti.

“Malatya Film Platformu, festivale biçtiğimiz kıyafetin ve anlayışın üretime dönüştüğü bir yer. Bu yüzden çok değerli.” diye sözlerine başlayan Suat Köçer, “Bu sene platforma yenilikler ekledik. Ulusal Film Platformuna Kısa Film bölümünü ekledik. Malatya Uluslararası Film Platformunu bu yıl ilk kez hayata geçirdik. Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz Malatya Uluslararası Film Festivali’ni yeni bir anlayış inşa ederken yapımların destekleneceği bir platform oluşturmayı öncelikli hedeflerimiz arasına aldık.” dedi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise konuşmasında festival kapsamında tüm misafirleri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı. Sinema emektarlarına, basın mensuplarına ve festivale katılan oyunculara, Malatya’ya destek oldukları için ayrıca teşekkür etti.

Azerbaycan Kinostüdyo Direktörü Müşfiq Hatemovise konuşmasındaTürkiye ile sinema alanında kıymetli bir işbirliği yapıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bunun iyi bir başlangıç olduğunu ve gelecek yıllarda platforma olan katkılarının artarak devam edeceğini ifade eden Hatemov, “İleriki dönemlerde üye olacak yeni ülkelerle Malatya Uluslararası Film Platformu’nun başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere yakın coğrafya için önemli bir sinema merkezine dönüşeceğine inanıyorum” dedi.

Son olarak; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Hacı Uğur Polat da “Malatya Film Festivali kapsamında gerçekleşen Film Platformunda emeğe geçenlere tek tek teşekkür ederken; Malatya, Kemal Sunal’ın memleketi, Ahmet Kaya’nın memleketi, kayısının başkenti olduğunu dile getirdi. Sinemacıları Malatya’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bakmadan Geçme