Malatya Kent Konseyi'nin Çalışmaları Eğitimcilere Anlatıldı

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu Malatya Rahmi Akıncı İlkokulu idarecileri ile bir araya geldi.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu Malatya Rahmi Akıncı İlkokulu idarecileri ile bir araya gelerek Kent Konseyinin yapısından, Kent Konseyinde çalışmalar yürüten meclislerden ve çalışma gruplarından bahsetti.
Malatya Rahmi Akıncı İlkokulu toplantı salonunda düzenlenen konferansa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Okul Müdürü Veysel Güler ve öğretmenler katıldı.
Birçok yerde Kent Konseyi “ne yapar ve yapısı nedir?” gibi sorularla karşılaştığını ifade eden Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, daha önce Kent Konseylerinin Yerel Gündem 21 adıyla faaliyet gösterdiğini söyleyerek, “Yerelin gündemini oluşturmak, yerelin sorunlarını ortaya çıkarmak, yerelde büyümeyi, kalkınmayı ve yaşam refahını artırmayı amaçlayan bir yapı olarak çalışmalar yapmıştır” dedi.
Çobanoğlu, Kent Konseylerinin iki büyük yapısının olduğunu ve bunlardan birinin meclisler diğerinin ise çalışma grupları olduğunu belirterek, “Meclisler yüzlerce veya binlerce kişinin üye olmuş olduğu büyük gruplardır. Malatya Kent Konseyinde Kadın, Çocuk, Gençlik ve Engelliler Meclisi yer almaktadır” dedi.
Malatya Kent Konseyinde Malatya’nın profiline yönelik çalışmalar yürüten 20’ye yakın çalışma grubunun olduğunu ifade eden Çobanoğlu, çalışma gruplarının toplumun her kesimine hitap eden hizmetler yürüttüğünü söyledi. Çobanoğlu, “Benim Malatya ile ilgili bir fikrim var” diyen herkesin Malatya Kent Konseyinde yer alması gerektiğini belirtti.
Malatya da kentlilik anlamında çok iyi çalışmalar yapıldığını ifade eden Okul Müdürü Veysel Güler, “Bu çalışmalarda Kent Konseyi’nin büyük etkisi olduğunun farkındayız. Malatya Kent Konseyi hiçbir ayrım yapmadan halkı bir arada tutan ender kurumlardan bir tanesi. Bu güzel çalışmalardan dolayı Malatya Kent Konseyine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme