Malatya Valisi Kaban 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Malatya Valisi Ali Kaban, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Valisi Ali Kaban, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaban, mesajında, cennet yurdumuzun her köşesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünün büyük bir gurur ve heyecanla kutlandığını kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin onurlu bir milletin varoluş mücadelesi olmasının yanı sıra muazzam bir iman ve ahlak destanı olduğunu vurgulayan Kaban, bu eşsiz destanın dünya üzerinde Türk milletinin var olma iradesini kıracak hiçbir güç olmadığının en şanlı ifadesi olduğunu aktardı.

Yedi düvele karşı ortaya konulan sarsılmaz iradeleri, vatan sevgileri ve millet olma bilincinin en büyük zenginlikleri ve güçleri olduğunu altını çizen Kaban, şunları kaydetti:

"Necip milletimizin mukaddesatının her türlü kasıt ve karanlık emellerden korunması, al bayrağımızın yurt semalarında hür ve mağrur dalgalanması için ecdadımızın aidiyet ve mensubiyet gözetmeksizin yan yana, omuz omuza, tek vücut olarak verdiği mücadelelerden ibret alınmalı ve bu şuur müstakbel nesillere miras bırakılmalıdır. Bilinmelidir ki her safhası göğsümüzü kabartan kadim Türk tarihindeki sayısız örneği gibi Çanakkale de İstiklal Savaşı da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sergilenen milli duruş da zelil yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin kutlu kıyamlarıdır.

Bakmadan Geçme