Malatya'da alt yapı çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen alt yapı çalışmaları kapsamında Yeşilyurt ilçesine bağlı Zaviye, Hacıabdi ve Şeyhbayram Mahallelerinde İçmesuyu Alt Yapısı tamamen yenilendi.

Malatya’nın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj altyapısını yeniden inşa eden MASKİ Genel Müdürlüğü bu kapsamda Zaviye, Hacıabdi ve Şeyhbayram Mahallelerinde yaklaşık maliyeti 4,6 milyon TL olan 22,8 kilometrelik içmesuyu altyapı hattı çalışmalarını tamamlandı.

3 adet debimetre odası ve bin 850 adet abone bağlantısının gerçekleştirildiği bölge ile ilgili konuşan MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları ile Malatya’nın içmesuyunu kontrol altına aldıklarını ifade etti. DMA öncesinde basınç probleminden kaynaklı üst katlara su çıkmadığını kaydeden Özdemir, “DMA çalışmalarımızla basınç problemini çözdük. Yüksek binalarda üst katlara su kolaylıkla çıkıyor. Mahallelerimizde dış müdahale olmadığı sürece artık arıza olmayacak” dedi.

Çalışmaların sonunda kayıp-kaçak su miktarlarını Avrupa standartlarına ulaştırarak en aza indirdiklerini de belirten Özdemir, “Çalışmalarda kullandığımız 100 yıl dayanıklı DUKTİL borularla şehrimizin geleceğini inşa ediyoruz. Vatandaşımızın musluklarına sağlıklı ve dayanıklı borulardan su ulaştırıyoruz. Malatya genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme