Malatya'da hayvan kesim uyarısı

İl Müftüsü Ümit Çimen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Dişi ve damızlık değeri taşıyan hayvanların kesilmemesi konusunda dikkat edilmesi gerekiyor' dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Dişi ve damızlık değeri taşıyan hayvanların kesilmemesi konusunda dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye Gazetesi Bölge Müdürü Celal Koyuncu, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’i ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Türkiye Gazetesi Bölge Müdürü Celal koyuncu, çalışmalarından dolayı Müftü Çimen’i tebrik ederek, “Müftümüzün çalışmaları hem bizi hem de Malatyalı vatandaşlarımızı memnun ediyor. Kendileri Malatya için güzel hizmetler yapıyorlar. İnşallah bu güzel hizmetlerin devamı gelir” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ise, yaklaşan Kurban Bayramına değindi. Kurban ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Çimen, “Kurban Bayramı denince akla hemen kurban geliyor. Ben bu konuda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum: Dişi ve damızlık değeri taşıyan hayvanların kesilmemesi konusunda dikkat etmemiz lazım. Bu konu çok önemli. Sonuçta yapılan bir ibadet. Böyle şeylere çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun yanında kurban alırken ve kesilirken sağlık kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kurban Bayramında Müslüman toplumların yaşadıkları yerler Müslümanlara yakışır şekilde olmalı. Yine, hayvanlara karşı nazik olunması gerekiyor. Ben bu vesile ile Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme