Malatya'nın Tanıtımına Destek Çığ Gibi

Yönetmenliğini Malatyalı Suat AY'ın üstlendiği 'Arafta Kalanlar Damascus Kılıcı' kurgu film projesi için toplumun her kesiminden olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor.

Senaryo ve Yapımcılığını Abdulhakim BÖLÜKBAŞI’nın üstlendiği film projesi için 2019 yılında çalışma başlayacak. 
Malatya’nın tarihi merkezi Anadolu’yu Anayurt yapan kadim ilçemiz Battalgazi Belediyesi filmin projesine oldukça sıcak bakıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval “Malatya’nın dünyaya tanıtılmasında emeği geçecek herkese teşekkür ediyoruz. Malatya Kültür ve Tarih şehri, Arslantepe Höyüğü Sayın Başkanımızın da olağanüstü gayretleriyle UNESCO tarafından umut ediyoruz ki Kültürel Miras listesine alınacak. Böyle bir projenin içerisinde yer almak bizlere gurur verir” dedi
Proje kapsamında AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent TÜFENKÇİ ile de bir araya gelerek proje hakkında bilgi sunan Bölükbaşı, yaklaşık 2 yıllık bir emeğin karşılığı olan projelerine destek sunduğu için teşekkür etti.
Senarist/Yapımcı Abdulhakim Bölükbaşı ise “Kent ekonomisine sinemanın tanıtım gücüyle turist çekmek ve şehrin ekonomisini canlandırmayı da hedeflediklerini belirterek “Uluslararası deneyimi olan çok kaliteli isimlerde uluslararası filmimizde yer olacak. Malatya içinde bulunduğu durum itibariyle Doğuyu Batıya, Batıyı Doğuya bağlayan nokta. Eski Roma’da bir söz vardır ‘Bütün Yollar Roma’ya çıkar’ diye biz de diyoruz ki ‘Bütün yollar Malatya’ya çıkar’ bu anlamda doğup büyüdüğümüz şehrin ve gerek ekonomisine gerekse tarihini iyi bilmeli ve bütün dünyaya bu eşsiz tarihi anlatmalıyız” dedi.
Bölükbaşı ayrıca projeye destek veren herkese teşekkür etti..

Bakmadan Geçme