Maski' Bilgi Yönetim Sistemi'ni Kurdu

Ölçemezsen yönetemezsin' prensibiyle hareket eden MASKİ Genel Müdürlüğü, kurumda bir veri kültürü oluşturmak ve verilerin düzenli bir şekilde kayıt altına alınmasını sağlamak amacıyla Bilgi Yönetim Sistemini ( BYS) kurdu.

Bilgi Yönetim Sistemi, kurumda bulunan tüm verilerin online ortamda takip edildiği anlık raporlar ile yönetici ve çalışanlara verilerin düzenli ve tek elden verildiği bir sistem. Bu doğrultuda MASKİ bünyesindeki insan kaynakları, araçlar, binalar, tesisler gibi varlıkların yanı sıra, sahada yapılan çalışmaların birimler bazındaki metraj bilgileri, ne kadar ilerledikleri, depo temizliği ve bakım onarım çalışmaları bilgileri, finansal gerçekleşme verileri, abone tahakkuk, tahsilat, sarfiyat ve sayaç okuma bilgileri gibi 779 veri takip edilebiliyor. 
Kurumsal hafıza ve kurumsal bilgi havuzu oluşmasını sağlamak, kurumda bir veri kültürü oluşturmak ve verilerin düzenli bir şekilde kayıt altına alınmasını sağlamayı amaçlayan Bilgi Yönetim Sistemi gerekli yapılanma sürecinin tamamlanmasının ardındanhayata geçirildi. 
Bu sistemle kurumumuzun yaptığı tüm faaliyetler 779 raporla en alt göstergeye kadar kayıt altına alınmakta, birim performansları takip edilmekte ve hedef yönetimleri ile sürekli gelişme sağlanmaktadır. 
Amacımız Kurumsal Bilgi Havuzunu oluşturarak, kurum verilerinin standardizasyonunu sağlayıp, veri taleplerini önemli ölçüde tek elden bu sistem üzerinden karşılamak, elde edilen bilgilerden yöneticilere karar vermelerinde yardımcı olacak hususlara yönelik analizler yaparak iyileştirmeye açık alanları gösterecek hususları tespit etmektir.

Bakmadan Geçme