MASKİ'den yeni ishale hattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 9,6 milyon liralık 5 kilometrelik isale hattı çalışması gerçekleştiriyor.

MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya merkez ve ilçelerde altyapı yenileme çalışmaları yaptıklarını anımsattı.

Son 44 yılın en kurak zamanını yaşadıklarını ve buna karşı önlem almak için çalışmalar yaptıklarını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Oluşabilecek risklere karşı acil durumlarda kullanılmak üzere hazır bekletilen saniyede 700 litre su hacmine sahip 30 tane sondaj çalışması gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra su tasarrufu açısından çok önemli olan çalışmalar da yapıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi 700'lük borularla sondajların depo bağlantıları ve depolar arası bağlantıları sağladığımız çalışmadır. Maliyeti 9,6 milyon lira olan 5 kilometrelik isale hattı çalışmaları yapıyoruz. 35 adet terfi binası, 30 adet debimetre vana odası çalışmalarımız devam ediyor. 700’lük borular kullanarak depolar arası bağlantıyı sağlıyoruz. Böylece depoları anlık kontrol ediyoruz."

Bakmadan Geçme