Maski'den Kuluncak Kızılhisar'a4 Km'liksulama Kanalı

1800 metrelik bölümün tamamlandığı, 350 bin TL maliyetli söz konusu çalışmayla 1100 dekarlık alanın sulanması planlanıyor.

Maski’den Kuluncak Kızılhisar’a4 Km’liksulama Kanalı
Malatya Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Kuluncakilçesi Kızılhisar Mahallesi’nde gerçekleştirdiği 4 kilometre uzunluğundaki açık kanal sulama sistemi yapım çalışmalarını sürdürüyor.
1800 metrelik bölümün tamamlandığı, 350 bin TL maliyetli söz konusu çalışmayla 1100 dekarlık alanın sulanması planlanıyor.  
Kızılhisar Mahallesi Muhtarı Mehmet İnci“Arazilerimiz suya kavuşacak”

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan KızılhisarMahallesi Muhtarı Mehmet İnci, “Kanalımızın eski olmasından dolayı daha önce Kızılhisar’a yeterli su alamıyorduk. DAP kapsamında mahallemize 4 kilometre uzunluğunda yeni bir kanal yapılıyor. Tabi bu çalışma arazimizi suya kavuşturacak, bizi rahatlatacak bir çalışma. Böyle güzel yatırımların mahallemiz için devamını dilerim. Bu çalışmalarda dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hacı Uğur Polat’a, MASKİ Genel Müdürü Sayın Ertan Mumcu’ya ve kurum çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme