Maski'den Mazgal Ve Logar Temizliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tıkanarak su taşkınlarına ve kötü kokulara sebep olan mazgal ve logarları temizliyor.Şehir merkezinde bulunan yağmursuyu mazgal ve kanalizasyon logarlarında biriken hafriyat, çöp atığı pis su ve diğer atıklar temizleniyor.

“MASKİ, Şehir Yaşamını Olumsuz Etkileyen Durumları Ortadan Kaldırıyor”
Kış aylarının gelmesiyle kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında temizlik çalışmaları yapan MASKİ Genel Müdürlüğü kanallarda biriken pislikleri de temizleyerek kanalların tıkmamasını önlüyor.Şehrin birçok noktasında birbirinden farklı alanlarda faaliyet sürdüren MASKİ ekipleri mazgallarda temizlik çalışmaları yapıyor.Yapılan mazgal temizliği çalışmaları ile yağış anında oluşabilecek taşkınlar önleniyor.

Kent merkezinde logar ve mazgal temizleme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir: “Kurumumuzun mazgal temizleme çalışmalarında, cadde ve sokaklar üzerindeki yağmur suyu kanallarındaki mazgallar kaldırılıp, içlerinde biriken kum, kâğıt, yaprak, izmarit gibi yabancı maddelerekiplerimizin özverili çalışmalarıyla temizleniyor.

Kanalizasyon şebekeleri için gerçekleştirdiğimiz logar temizleme çalışmaları esnasında kanalizasyonlardan pet şişeler, çöp poşetleri gibi birçok yabancı madde çıkardık. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında yaşanan bu durum, şehir hayatını olumsuz etkilemekle birlikte şebekelere de zarar vermektedir. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu durumu önlemek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Rahatsız edici olan bu durumun yaşanmaması için, vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Genel Müdür Doç. Dr. Özdemir,vatandaşların mazgal temizliği konusunda Alo 185 Çağrı Merkezini arayarak bilgi vermeleri istedi. 

Bakmadan Geçme