Maski'den Pütürge'nin 4 Mahallesine Dap Projesi

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Pütürge'ye bağlı 4 mahalleyi kapsayan 2 projeyi hayata geçiriyor.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Pütürge’ye bağlı 4 mahalleyi kapsayan 2 projeyi hayata geçiriyor.
Çalışmalar kapsamında Nohutlu’ya 325 bin TL maliyetinde 1.750 metrelik kapalı sulama sistemi inşa edildi. Söz konusu çalışmayla 600 dekarlık alan sulanacak.Nohutlu’ya2 adet de sulama bendi inşa edildi. Ayrıca Kavaklıdere, Söğütlü ve Poskıran mahallelerinde ise 2.000 metre uzunluğunda, 471 bin TL maliyetindeki kapalı sulama sistemi inşa çalışmaları devam ediyor.Buraya 16 adetde sulama havuzu yapılacak.  
“Tarımsal sulamada önemli ölçüde rahatlama söz konusu olacaktır”
Yapılan çalışmayla ilgili açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü olarak Malatya genelinde alt yapı yatırımlarına ara vermeden devam ediyoruz. Doğu Anadolu Projesi kapsamında önemli çalışmalargerçekleştiriyoruz.Bu kapsamdaNohutlu’ya 325 bin TL maliyetinde 1.750 metrelik kapalı sulama sistemi inşa edildi. Yine Nohutlu’ya 2 adet de sulama bendi inşa ettik. Bu çalışmayla 600 dekarlık alan suya kavuşacak. Ayrıca Kavaklıdere, Söğütlü ve Poskıran mahallelerinde ise471 bin TL maliyetinde, 2.000 metre uzunluğundakapalı sulama sistemi ve 16 adet de sulama havuzu inşa ediyoruz.Söz konusu çalışmalarla tarımsal sulamada önemli ölçüde rahatlama söz konusu olacaktır. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme