Meclisi Kasım Ayı Çalışmalarına Başladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı Toplantısı 1.Oturumunda komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen birinci oturum saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.  Açılış ve yoklamanın ardından öncelikle 19 Ekim Eylül 2017 tarihli olağan toplantı karar özetinin oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra gündemdeki maddeler tek tek görüşüldü. 
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İNÖNÜ MAHALLESİNE TAŞINACAK
İnönü Mahallesi 1197 ada 1 nolu parselde İmar Planı tadilatına dair İmar Komisyonunun onaylanmasından sonra kısa bilgi veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “İnönü Mahallemize Vakıflar Bölge Müdürlüğü güzel bir bina yapacak, hem müdürlük, hem de iş merkezi olarak değerlendirilecek” şeklinde konuştu. 
“RUHSATSIZ EVLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Belediye Başkanı Polat, CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Önder Öztürkoğlu’nun “Kırsal mahallelerde ruhsatsız evlerle ilgili neler yapılıyor?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi; “Onları biliyoruz ve yakından takip ediyoruz, İmar Müdürlüğümüz gerekli çalışmayı yapıyor. Orada ciddi bir sıkıntı söz konusu, bu sıkıntıları doğru bir metotla çözüme kavuşturmak adına çalışmalar devam ediyor” dedi.
“BİZİM İÇİN ÖNCE HALKIMIZIN HUZUR VE RAHATI GELİR”
Bostanbaşı Mahallesi 1/1000 ölçekli 3. Etap Uygulama İmar Planında, 326 ada 3 ve 4 nolu parsel malikinin itirazı ‘planlama esasları ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı’ gerekçesiyle red edilmesine karar verildi. Konuya ilişkin bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Özellikle Bostanbaşı bölgesinde bir kısımda Yakınca’da da var, emsaller konusunda aynı cadde üzerinde olduğu halde biri 1,5, biri 2 veya 2,5 gibi emsaller var, bunu düzenleyelim istedik. 2.5 olanı 1,5’e çekemiyorsunuz, çekseniz de önceden hak edilmiş bir hak olduğu için mahkeme yoluna gidiliyor.  Bizde ‘geçmiş belediyelerimizin verdiği yoğunluğu değiştirmeyelim, herkesin geçmiş emsal değerleri neyse onunla oynamayalım ve devam ettirelim, zaten artırma yapmayız da, eksiltmeyle ilgili çalışma yapalım, 2,5’den 1,5’e düşürelim’ dedik. Ancak burada orta noktayı bulamayınca İmar Komisyonumuzda ‘herkesin geçmişten gelen hakkı neyse onunla devam edelim kararını aldı’.  Şimdi vatandaş ‘ benim 1,5, bitişik 2,5, o zaman bana da 2,5 verin’ diyor. Bizde prensip kararı almak adına bunu uygulamaya karar verdik. Çünkü aslolan düşürebilmektir, bunun için red edilmesine karar verildi” dedi. 
CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Keleş’in, “Yoğunluğu düşürmenin topluma ne faydası olacak ?’şeklindeki sorusuna yanıt veren Başkan Polat, “Şimdi bin 500 yapmanız mı daha iyi yoksa iki bin 500 mü? Yoğunluğun artması arsa sahibinin faydasınadır ancak Belediye hizmetleri ve bölgenin gelişmesi açısından sıkıntı oluşturacak. Bostanbaşı’nın her tarafındaki parsellerin 2,5 emsal değeri olduğunu düşünürsek nasıl bir dünya olur? Ben görevim itibariyle şehrin revizyon imar planında bulunuyorum, Komisyonda yaptığım konuşmada; asla yüksek yoğunluk değil, yaşam alanları olacak, önce insan olacak, önce kazanç değil, önce insan vurgusunu yaptım. Normalde CHP’nin yoğunluğu azaltın demesi lazım. Malatya’yı daha geniş alanlara yaymamız gerekiyor, doğru olan yaymaktır. Şehri bir yere tıka basa doldurup betonlaştırıp herkesi bir yere kümelendirmeyelim, kentimizi yayalım, kent büyüsün. Belediye olarak kent sakinlerinin rahatını ve huzurunu düşünmeliyiz” şeklinde konuştu. 
15 TEMMUZ GAZİSİ YILDIRIM’IN İSMİ DOĞDUĞU SOKAĞA VERİLECEK
15 Temmuz Darbe Kalkışması sırasındaki çıkan çatışmada yaralanarak gazilik ünvânı verilen Polis Memuru Oğuz Yıldırım’ın ismini evinin bulunduğu Kiltepe Mahallesi Maldia sokağa verilmesiyle ilgili gündem maddesi Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi.
Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Sahne Sanatları Merkezi Derneği işbirliği ile hazırlanan ‘Yeşilyurt Tiyatroya Doyacak’ Projesine ortak olunmasına karar veren Belediye Meclisi, Yakınca Mahallesi Kenan Işık Caddesi üzerinde Minibüs evi yeri ayrılmasını onaylarken, Aşağıbağlar mahallesi 1190 ada 1 nolu pardelin batı bölümünün bir kısmına trafo alanı ayrılmasını kararlaştırdı.
KASIM AYI 2.OTURUMU DOKUZ KASIM PERŞEMBE GÜNÜ
Gündemdeki altı maddenin ertelenmesine, altı maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesini onayladıktan sonra toplantıyı tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı 2.Oturum toplantısını 9 Kasım 2017 Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştirecek.

Bakmadan Geçme