MHP'li Akçay'dan CHP'li Özel'e cevap

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, 'CHP yardakçılığı muhalefet sanıyor. MHP'nin sesine kulak verin, aklınızı başınıza devşirin, sonra ortada kalmayın' dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, “CHP yardakçılığı muhalefet sanıyor. MHP’nin sesine kulak verin, aklınızı başınıza devşirin, sonra ortada kalmayın” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’dan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e cevap geldi. MHP’li Akçay, “CHP FETÖ’nün, PKK’nın, Türkiye düşmanlarının aparatı haline geldi. FETÖ yardakçılığını muhalefet sanıyorlar. CHP sokak militanlığını muhalefet mi zannediyor? CHP, MHP’yi bıraksın, kendi içindeki casuslarla uğraşsın” ifadelerini kullandı.

CHP’nin sokaklardan kaos devşirme gayretinde olduğunu belirten Akçay, “Özgür Özel’in söylediği pek çok yanlış, abes ve hakaret içeren sözler arasında tek doğrusu var o da, ‘Milliyetçiler ülkelerini sever’ sözüdür. Evet, milliyetçiler ülkelerini sevdikleri için CHP gibi Sorosvari provakatif eylemlere tevessül etmezler, kaos ve kargaşa çığırtkanlığı yaparak milleti karşı karşıya getirecek olaylara girişmezler. Ülkenin huzuruna kastetmezler. Milliyetçiler hakkı da, hukuku da sokakta değil, meşru zeminde ararlar. Atatürk’ün partisinden Soros’un tosuncuklarına dönüşen CHP yöneticilerini, Türkiye düşmanlarıyla kol kola girenleri, ne milli vicdan ne de millet ciddiye alır” dedi.

MHP’yi muhalefet yapmamakla suçlayan Özgür Özel’in muhalefet anlayışının PKK ve HDP’nin isteklerini kanun teklifi, Meclis araştırma önergesi haline getirmekten, PKK-FETÖ sözcülüğü yapmaktan ibaret olduğunu savunan Akçay açıklamasına şöyle devam etti:

“CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Mecliste muhalefet hakkını milletten değil, bölücü örgüt PKK ve HDP’den yana kullanması hangi yapıcı muhalefet anlayışına sığmaktadır? İmralı canisi Öcalan’ın ve PKK terör örgütünün lehine düzenlemelerin yer aldığı 14 Aralık 2015 tarihinde 68 maddelik ‘Toplumsal Barış ve Demokrasinin Tesisine Yönelik Kanun Teklifi’ hazırlaması ne zamandan beri yapıcı muhalefet anlayışına girmektedir? CHP’nin muhalefet anlayışı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki köy, kasaba, ilçe ve illerin adlarının değiştirilmesini istemek midir? Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılayanlara verilen cezanın kaldırılmasını istemek hangi milli muhalefet anlayışına sığar? CHP kimin değirmenine su taşıyor?"Akçay, MHP’nin muhalefet anlayışının siyasi düşmanlık değil, siyasi rekabet üzerine inşa edildiğine vurgu yaparak, “MHP milli muhalefetin ve milli mukavemetin adresidir. CHP’nin öğrenemediği ve öğrenemeyeceği budur. Muhalefet yapmayı düşmanlık yapmak zannediyorlar. MHP’nin sesine kulak verir, aklınızla düşünürseniz çok iyi dersler alırsınız” dedi.

Bakmadan Geçme