Milletvekili Köseoğlu, Güneydoğu'daki o anları anlattı

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 3 gün önce çeşitli ziyaretler için gittiği Güneydoğu'da Hakkari'den Yüksekova'ya geçişleri sırasında güvenlik güçleri tarafından durdurulduklarını sonrasında ise güvenlik güçlerinin...

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 3 gün önce çeşitli ziyaretler için gittiği Güneydoğu’da Hakkari’den Yüksekova’ya geçişleri sırasında güvenlik güçleri tarafından durdurulduklarını sonrasında ise güvenlik güçlerinin yol güzergahlarındaki düzeneği güvenli bir şekilde imha ettiğini öğrendiğini belirtti.

Köseoğlu, Güneydoğu’ya ziyaret nedeninin AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığının Hakkari ve Van koordinatörü olarak atanmasıyla ilgili olduğunu belirterek, beraberindeki bir heyetle çeşitli programlara katılmak üzere Salı günü Hakkari’ye gittiğini söyledi. Köseoğlu, daha sonra Yüksekova’da hem de Şemdinli’de temaslarda bulunduklarını ifade ederek, Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusunda çok ciddi gayretleri olduğunu ifade etti.

Basına yansıyan haberlerle ilgili de konuşan Köseoğlu, "Basına yansıdığı için açıklama yapıyorum. Normal şartlarda 3 gün önce meydana gelen bir olay dolayısıyla açıklama yapmamayı tercih ediyordum” dedi.

Köseoğlu, Hakkari’den Yüksekova’ya geçişleri esnasında güvenlik güçlerinin yol güzergahlarındaki bir tünele yaklaşıldığında kendilerini tünelin içinde durduğunu kaydederek, "Konvoyla hareket ediyorduk. Güvenlik güçlerimiz bizi tünelin içinde durdular ve beklememiz noktasında bizi uyardılar. İleride bir düzenek tespit edildiğini ve bunun güvenli bir şekilde imha edildiğini söylediler. Yani olay bundan ibaret. Aslında yol güzergahı üzerinde güvenlik güçlerimizin her zaman yolu güvenli bir hale getirmek anlamında yaptığı kontroller neticesinde, oradaki tespit edilen bir patlayıcının imha edilmiş olması. Biz oradayken, Hakkari’de Yüksekova’ya çıktığımızda da bir tane eylem hazırlığındaki teröristin polislerimiz tarafından tespit edildiği için intihar ettiğini öğrendik" diye konuştu.

"Güvenlik güçlerimiz bölgeye hakim"

Güvenlik güçlerinin bölgeye son derece hakim olduğunu vurgulayan Köseoğlu, "Güvenlik güçlerimiz gerçekten bölgeye son derece hakim. Güvenliği sağlama noktasında son derece hakim, güvenliği sağlama noktasında çok başarılı istihbarat sahibi ve hiçbir olaya da müsaade etmeyecek her türlü tedbiri güvenli bir şekilde alma noktasında kararlı bir adım içerisinde. Benim bu anlamda orada bulunduğum 3 günlük süre içerisinde, orada görev yapan güvenlik güçlerimizin alana ne kadar hakim olduğunu, ne kadar başarılı olduklarını çok yakından gözlemleme imkanım oldu. Buradan bir kere daha hem polislerimizi, hem de orada görev yapan askerlerimizi tebrik ediyorum. Biz bir yandan terörle güvenli bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan da bölgenin yeniden barış iklimiyle, sevgiyle, birlik ve beraberlik içerisinde buluşması için her türlü önlem ve tedbiri alıyoruz. Bu anlamda bir Karadeniz milletvekilinin orada koordinatör olması ayrıca anlamlıdır" şeklinde konuştu.

"Göreve gönüllü talip oldum" Göreve gönüllü bir şekilde talip olduğunu kaydeden Köseoğlu, "Ben Hakkari’de 3 gün boyunca insanımızın o samimiyetini, sıcaklığını ve terörden bıkmışlık ve milletine, memleketine sahiplik noktasındaki kararlılığını çok net gördüm. Ben bu anlamda yapacağımız çalışmaların da birlik, beraberliğe, bu barış iklimine bu gönül köprüsünün kurulmasına ve sevgi toplumunun oluşmasına katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Terörle mücadelede son derece kararlı bir duruş gösteren hem İçişleri Bakanımıza, hem oradaki güvenlik güçlerimizi de buradan tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme