Minik Kalplerden Kızılay Haftası Kutlaması

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arası kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla, Kızılay Malatya Şube Başkanlığı tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu hafta kapsamında okul yönetimlerinin daveti ile örencilere kızılay hakkında bilgilendirme sunumları yapılıyor.


İlimizde bulunan Bahçeşehir Koleji İlk Okul öğrencileri tarafından bu hafta dahilinde kendileri tarafından hazırladıkları etkinlikler ve biriktirmiş oldukları harçlıklarını Kızılay kumbarasına atarak yardımlarda bulundular.


Minik bedenlerinde kocaman bir kalp taşıyan sevgi dolu çocuklar bu vesile ile paylaşma duygusundaki hazı tatmış oldular. Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Türk Kızılayı ülkemizin yüz akıdır. Gerek yurt içi gerek yurt dışı çalışmaları ile her an ihtiyacı olanın yanında. Bizlerde bu güzel hafta içerisinde öğrencilerimize Kızılayımızı tanıtıp yardımın hangi yaşta olursa olsun yapılabileceğini ve paylaşmanın önemini kalıcı kılmak için Malatya Şube Başkanlığı ile iletişime geçerek yapılan çalışmaların bir Kızılay çalışanın tarafından anlatılmasını öğrencilerimize katkıda bulunacağını düşünerek bu etkinliği düzenledik. Bu vesile ile tüm Kızılay ailesinin haftasını kutlar hayır dolu çalışmalarının artarak devamını temenni ederim.”


Malatya Kızılay Şubesi Genel Hizmet Yöneticisi Mehmet Karanfil okulda öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin Kızılay hakkında merak ettikleri soruları cevaplayarak öğrencilerin bağışlarını alarak “ her gönülde paylaşmak vardır. Önemli olan o paylaşılanın silere kattığı değerdir. Paylaşmak sadece maddi olarak değil manevi olarak da gereklidir. Bu gün yüreği güzel ve paylaşmaya hazır öğrencilerimiz ile bir araya gelerek Kızılayımızın çalışmaları ve yapılan bağışların nerelere gittiği hakkında bilgilendirmeler yaparak öğrencilerimizin güzel gönüllerinde kopan yardımlarını teslim  aldık. Bu yaşta yapılan yardımlar gelecekte yapılacak olan hayır dolu yılların temennisi oluyor.  Bu gün bizleri ağırlayan Okul Yönetimine Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize Kurumum adına teşekkür ederim “dedi.
 

Bakmadan Geçme