MOTAŞ 10 yeni otobüs aldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ), yeni aldığı 10 otobüsün tanıtımını yaptı. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin şehir içi toplu taşıma hizmetlerini yürüten MOTAŞ yeni aldığı 10 otobüsü düzenlediği programla tanıttı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tanıtım programında yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), MOTAŞ ve Ulaşım Daire Başkanlığı olarak ulaşımın daha rahat ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için büyük bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Malatya merkez ile ilçe ve kırsal mahalleler arasındaki ulaşımı yeniden planladıklarını aktaran Çakır, şunlarız kaydetti:

"Ulaşım bütün şehirlerin üzerinde hassasiyetle durduğu hizmet anlamında büyük bir çaba ve planlamayı gerektiren bir konudur. Toplu taşımada ilk geldiğimiz günden itibaren sürekli araç filomuzu yeniliyoruz. Daha genç bir filo ile sağlıklı ve konforlu hizmet sunmaya gayret ediyoruz." 

Büyükşehir Belediyesi olarak kent trafiğini rahatlatmak amacıyla dönüşüm projesi başlattıklarını da aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak MOTAŞ ile minibüsçü esnafı arasında yapılan protokolle minibüslerden özel halk otobüslerine geçildi. D4 belgeleri ile hizmet vermekte olan minibüslerin bölge bölge özel halk otobüslerine dönüşümlerini sağladık. Battalgazi- Hanımın Çiftliği, Topsögüt-Dilek, Yeşilyurt, Canlı Hayvan Pazarı-Sanayi, Bostanbaşı ve Yakınca bölgelerinde toplam 117 halk otobüsünün dönüşümü sağlandı." 

Konuşmanın ardandan Çakır ve katılımcılar alımı gerçekleştirilen otobüsleri inceledi.  

Bakmadan Geçme