MTÜ ilk uluslararası anlaşmasını imzaladı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, kurumsal çalışmalarının 5. ayında İngiltere'de ilk uluslararası anlaşmasını imzaladı. Rektör Prof. Dr. Karabulut, 'İlk uluslararası anlaşmamızı imzaladık' dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Aysun Bay karabulut, bilimsel ve akademik anlaşama protokolleri ve görüşmeler yapmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.
 
Rektör Prof. Dr. Karabulut,  aynı zamanda bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Fakültesi’de bulunan Avrupa’nın en önemli araştırma hastanelerinden birisi olan Londra Kraliyet Entegre Tıp Hastanesini ziyaret ederek, burada Fakülte Dekanı Sara Eames ile görüştü ve hastanede incelemelerde bulundu.
 
Rektör Prof. Dr. Karabulut,  Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında işbirliği protokolü imzaladı.  Rektör Prof. Dr. Karabulut, günün anısına Malatya’nın marka değeri olan gün kurusu kayısı hediye etti.
Rektör Prof. Dr. Karabulut, kansere yönelik iyileştirici özelliği de bulunan acı kayısı çekirdeğinden yapılmış olan besin takviyesinin de tanıtımını yaparak hediye etti.
 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 5 aydan beri kuruluş ve kurumsal çalışmasını yürütmenin yanında bilimsel ve akademik çalışmaların yanında uluslararası işbirliği girişimlerini de beraberinde yürüttüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, “İlk uluslararası anlaşmamızı imzaladık. Ülkemizde olmayanı alıp getireceğiz ve geliştirerek halkımızın ve bölgenin hizmetine sunacağız. Bizde olanı da tüm dünyaya sunulması için öncülük edeceğiz.” diye konuştu.
 
Rektör Prof. Dr. Karabulut, ayrıca Londra'da düzenlenecek olan Uluslararası Eğitim Fuarı’na  katılarak, burada üniversitenin tanıtımı ile ilgili sunum yapacak, karşılıklı görüşmelerde bulunacak ve  ikili protokol anlaşmalarını da  imzalayacak.

Bakmadan Geçme