Muş'ta bilgi evleri faaliyete başladı

Muş'ta bilgi evleri faaliyete başladı

Muş Belediyesi tarafından yapılan bilgi evleri faaliyete girdi. 
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile Sunay Mahallesi'nde açılışı yapılan Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evi ile Muratpaşa Mahallesi Bilgi Evi hizmete başladı.
Bilgi evlerinde, Kur'an-ı Kerim, okuma yazma ve el sanatları gibi kurslar düzenleniyor.
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada, belediyeciliğin sadece alt ve üst yapıdan ibaret olmadığını ve sosyal ile kültürel alandaki eksiklerin giderilmesi için de çaba gösterdiklerini söyledi.
Bu kapsamda yapılan tesislerin hizmete başlamasından mutluluk duyduklarını aktaran Başkan Asya, toplumun her kesiminin faydalanabileceği sıcak ve güvenli bir ortamı hizmete sunduklarını belirtti.
Bu tesislerin her mahallede yapılacağını aktaran Asya, şöyle konuştu:
"Vatandaşların eğitim, sosyal ve kültürel alanda gelişimine katkıda bulunacağız. Eğitimli ve ülkesine faydalı bireylerin yetişmesi için belediye olarak sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. İhtiyaç duyulan hizmetleri vatandaşlarla buluşturacağız. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun teşrifleri ile açılışını yaptığımız bilgi evlerimizde, çocuklarımıza, gençlerimize ve bayanlara yönelik etkinlikler başladı. Kamu kurumlarımız ile işbirliği içinde talep edilen ve ihtiyaç duyulan kursları da açacağız. Uzman eğitmenlerimiz aracılığı ile eğitimler veriliyor."
Eğitime ulaşma noktasındaki engelleri kaldıracaklarını vurgulayan Asya, bilgi evlerinde vatandaşların meslek edinmelerini sağlayıp istihdam edilmelerini kolaylaştıracaklarını dile getirdi.

Bakmadan Geçme