Muş'ta Bilgi Evleri ilgi görüyor

Muş Belediyesi tarafından hizmete açılan Bilgi Evleri'nde düzenlenen kurslar ilgi görüyor. 

Sunay Mahallesi'ndeki Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evi ile Muratpaşa Mahallesi Bilgi Evi'nde düzenlenen kurslarda eğitimlere başlandı.

Bilgi Evi yetkilisi Zeliha Kartal, yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim, el sanatları, okuma ve yazma gibi alanlarda kurs vermeye başladıklarını söyledi.

Kurslara kız çocuklarının daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Kurslarımızı öğrencilerimizin talebine göre açtık ve özellikle kadınlarımızın katılabileceği saatlere göre düzenledik. İlerleyen günlerde, bilgisayar, satranç, işaret dili, kuaförlük, girişimcilik, KPSS ve üniversiteye hazırlık kurslarını da açacağız. Hafta içi her gün 08.30 ile 17.00 arası eğitimlerin verildiği bilgi evlerinde saat 17.00 ile 20.00 arasında da lise ve üniversite öğrencileri ders çalışabilecek. Kütüphanemizde yaklaşık 6 binin üzerinde kitap bulunmaktadır. Çok sayıda öğrenci gelip burada ders çalışıyor. İhtiyaca göre yeni kaynaklar eklenerek, vatandaşların kullanımına sunulacak." 

Kursa katılan 8. sınıf öğrencisi Özlem Özbek ise mahallelerinde Bilgi Evi açılmasının iyi olduğunu belirterek, kışın zor şartlarda kütüphaneye gitmek zorunda kaldığını, bundan sonra bilgi evinde ders çalışabileceğini dile getirdi. 

Bakmadan Geçme