Ocaklı fırını kuluçka yaptı

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli Beldesi'nde çiftçilik yapan 58 yaşındaki Nazife Arslan kuluçkaya yatan tavuğuna balkonuna koyduğu ocaklı fırının içinde bakıyor.Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli Beldesi Hebüllü Mahallesi...

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli Beldesi’nde çiftçilik yapan 58 yaşındaki Nazife Arslan kuluçkaya yatan tavuğuna balkonuna koyduğu ocaklı fırının içinde bakıyor.

Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli Beldesi Hebüllü Mahallesi yaşayan evli ve 6 çocuk annesi Nazife Arslan kuluçkaya yatan tutmak için kullanmadığı ocaklı fırını evinin balkonuna koyarak kuluçka yaptı. Arslan kuluçkaya çevirdiği fırın içinde yatan tavuğa ve civcivlere gözü gibi bakıyor.

Kuluçkaya yatan tavuklarını 3 yıldır balkonundaki ocaklı fırında baktığını söyleyen Nazife Arslan,"Tavuğumu ve civcivlerini tilkiden, farelerden sansarlardan ve köpeklerden saklamak için bunun içine koydum böyle fikir düşündüm koydum. Burası civcivlerim için daha güvenilir bir yer. 22 gün sonra yumurtalardan civciv çıkıyor. Onlara gözüm gibi bakıyorum"dedi.

Bakmadan Geçme