Öğretmenler Günü Programı Düzenlendi

Battalgazi Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle program düzenlendi. Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekilen program, yoğun ilgi gördü.

Battalgazi Belediyesi Galip Demirel Çınar Park’ta Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Programa, Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ile emekli olan ve görevinde olan çok sayıda öğretmen katıldı. Programda konuşan Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, “24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Belediyemizin ve Kaymakamlığımızın hazırlamış olduğu bu programdan dolayı belediye başkanımıza ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Öğretmen sadece öğrenci yetiştiren değil, bir noktaya getiren değil, aynı zamanda hayatın temellerini atan gelecek nesiller için yeni ufuklar çizen, vizyon belirleyen, hata yapmanın hile yapmaktan daha onurlu bir davranış olduğunu gösteren çok kutsal bir meslektir. Gelecek nesillerin oluşmasında ve yeni bir vizyonun belirlenmesinde siz değerli öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutluyor, saygı ve salamlar sunuyorum” dedi.    

Battalgazi Başkan vekili Zafer Kırçuval ise, öğretmenlerin bir bahar güneşi olduğunu ifade ederek, “Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bugün burada değerli protokolümüz emekli olmuş, yeni göre atanmış birbirinden değerli öğretmenlerimiz ile bir aradayız. Battalgazi Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan, şuanda sizlere daha iyi hizmetler sunabilmek adına il dışındadır.  Ayrıca siz, değerli öğretmenlere sevgi ve selamlarını iletmektedir. Öğretmenlerimiz bir bahar güneşi gibidir. Baharda güneş toprağa, havaya nasıl can verirse öğretmende bu topluma can verir. Sevgili öğretmenlerim bizler sizlerin eserleriyiz. Karanlıktan aydınlığa öğretmen sayesinde ulaşılmıştır. Vatan millet, bayrak aşkıyla yetişecek bir nesil öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır” diye konuştu.

Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran’da, “Öncellikle 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyorum. Öğretmenlik mesleği ile alakalı, fazileti ve erdemi ile alakalı söylenecek o kadar çok şey var ki kısacık konuşmalara sığdırmak mümkün değil. Aramızda Battalgazi'de emekli olan ve yeni göreve başlayan öğretmenlerimiz var. Emekli olan öğretmenlerimizden yaşam, hayat ve tecrübe noktasında genç öğretmenlerimiz bir şeyler öğrenmesi noktasında Battalgazi Belediye başkanımız tarafından böyle bir program planlanmıştır. Toplumda nesil yetiştirmek, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak adına öğretmenlerimizin yapmış oldukları fedakarlıklar, gayretler kesinlikle göz ardı edilemez ve yadırganamaz. Hepinize canı gönülden çok teşekkür ediyoruz. Emekli olan Öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamalarında aileleri ile birlikte sağlık, mutlu ve huzurlu bir hayat dilerken, yeni başlayan genç öğretmen arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz” dedi.

Programda söz alan emekli öğretmenlerimizden Ekrem Şenol ise, böyle bir günde hatırlanmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Öncelikle Battalgazi Belediye başkanımıza ve tüm çalışanlarına, öğretmenler gününü hatırladıkları için teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. Öğretmenler toplumun liderleridir. Öğretmenleri ihmal etmek toplumu ihmal etmek demektir” ifadelerini kullandı.
 Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın öğretmeni olan emekli öğretmen Yalçın Özkul’da programa katılanlar arasındaydı. Özkul, “Battalgazi Belediyesi'nin yapmış olduğu program çok iyi bir şey. Hatırlandığımız için çok teşekkür ederiz” dedi.

Programda yeni göreve başlayan öğretmenlerden İkbal Akkar ise, “Türkçe öğretmeniyim ve yeni göreve başladım. Sayın Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a, İlçe Kaymakamız Abdulkadir Duran beye ve değerli ilçe milli eğitim müdürümüze sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Devran Özcun ise, “Kemal Özalper Ortaokulu Türkçe öğretmeniyim. Belediyemizin ve Kaymakamlığımızın işbirliği ile düzenlenen bu program için teşekkür ediyoruz. Böyle bir günde anılmak bizlere mutluluk veriyor, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nihat Çıkaray’da, “Battalgazi Belediyemizin ve Kaymakamlığımızın düzenlemiş olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir yemek verildi ve bizleri onura edecek sözlerle karşıladılar. Bundan dolayı bizi de çok mutlu olduk, onure olduk. Ben bütün öğretmen arkadaşlar adına, yeni başlayan öğretmenlerimize de şahıslarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ela Başağaç ise, “Battalgazi Belediyesi'nin bizler genç ve emekli öğretmenler için vermiş olduğu bu yemek için teşekkür ediyoruz” dedi

Nuriye Sivri isimli öğretmende, “Öğretmenler günü bugün benim için çok özel. Meslek hayatımın ilk öğretmenler gününü kutluyorum. Düzenlenen bu yemek için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Zeynep Bulut’ta, “Böyle bir etkinlikte bulunduğum için çok mutluyum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Herkesin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Program sonunda Öğretmenler onuruna verilen yemekten sonra Emekli ve görev başında bulunan öğretmenlere Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

Bakmadan Geçme