Okul kantinlerine sıkı denetim

Malatya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul kantinlerinde denetimlerini yoğunlaştırdı.Malatya genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları bünyesindeki kantin, kafeterya ve büfe gibi...

Malatya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul kantinlerinde denetimlerini yoğunlaştırdı.

Malatya genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları bünyesindeki kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmeler tek tek denetleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı zabıta ekipleri yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, vergi levhası ile kantinlerde çalışan personellerin hijyen kurallarına dikkat edip etmedikleri, satışı yapılan gıda maddelerinin standartlara uygunluklarını inceleyen ekipler, ayrıca obeziteye yol açabilecek yiyecekler, enerji yoğunluğu yüksek besin değeri düşük içecekler, gazlı-aromalı içecekler, kızartmalar ile cips gibi yiyeceklerin satışının yapılıp yapılmadığını kontrol ediyorlar. 2017-2018 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte denetimlerine başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, bugüne kadar 100 dolayında okul kantinini denetlerken, denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürecekleri bildirildi.

Bakmadan Geçme