Ölçülebilir Alt Bölge Kapsamında 71 Milyon Tl'lik Yatırım

MASKİ Genel Müdürlüğü Malatya'ya uzun yıllar hizmet verecek güçlü projelerini hayata geçirerek daha sağlam altyapıya ulaşmayı hedefliyor.

Ölçülebilir Alt Bölge Kapsamında 71 Milyon Tl’lik Yatırım

Malatya Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Malatya’ya uzun yıllar hizmet verecek güçlü projelerini hayata geçirerek daha sağlam altyapıya ulaşmayı hedefliyor. 44 Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında 21 bölgeniniçmesuyu altyapısıtamamen yenilenirken, 23 bölge ise izole edildi.
Mumcu: “Ölçülebilir Alt Bölge Çalışmalarıyla Suyumuzu Daha Verimli Kullanıyoruz.”
Malatya’nın su varlığını korumak ve uzun yıllar kullanımını sağlamak için “Ölçemezsen Yönetemezsin” prensibiyle çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü Malatya’yı modern ve sağlam altyapıya kavuşturacak çalışmalarına hızla devam ediyor. Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında 44 bölgenin 21’ininaltyapısını yatırım yoluyla izole edip, altyapısını tamamen yenilerken, 23bölgeyi isekendi ekiplerimizle izole ettik. İzole edilen Dabakhane, Kavaklıbağ, Sanayi, Taştepe, Nuriye, Akpınar, Yeşilkaynak, Hidayet, Sarıcıoğlu, Göztepe, Saray, Tandoğan, İstiklal, Melekbaba 1, Melekbaba 2, Kiltepe, Aşağı Çöşnük, Cumhuriyet Topsöğüt, İlyas, İskender, Zafer, Selçuklu ve Kernek bölgelerinde giriş-çıkış suları debimetre ile ölçülerek suyumuzun daha verimli kullanılması sağlandı. İzole edilen bölgelerde ekiplerimiz fiziki kaçak ve arıza taraması yaparak tespit edilen arızalar onarıldı. Bu sayede kayıp suları sisteme kazandırmış olduk” dedi. 
“Saniyede 316 litre fiziki kayıp kaçak su sisteme kazandırıldı”
Mumcu, DMA çalışması sayesinde su kaybını önemli ölçüde azalttıklarını da belirterek, “244 kilometre uzunluğunda 71 milyon TL maliyetli 44 Ölçülebilir Alt Bölge çalışmalarıyla saniyede 316 litre su tekrar sisteme kazandırıldı. Buda 180 bin kişinin 1 günlük su ihtiyacına tekabül ediyor. Bölgelerimiziniçmesuyu hatlarının tamamı 100 yıl dayanıklı DUKTİL borularla yenilendi. 
Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından kayıp-kaçak su miktarı minimuma seviyelere geriledi. Bu çalışmaylasu varlığımızı da koruma altına almış olduk.Modern ve sağlam altyapıya kavuşmak için Malatya genelinde çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Bakmadan Geçme