Ordu'da mantar toplarken kaybolan 2 kişiden 1'i öldü

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde mantar toplamaya çıktıktan sonra sık ağaç ve bitki örtüsü ile kaplı ormanlık alanda kaybolduktan 29 saat sonra bulunan 2 kişiden 75 yaşındaki Kahraman Ceylan hayatını kaybetti.İlçenin Topçam Mahallesi'nde...

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde mantar toplamaya çıktıktan sonra sık ağaç ve bitki örtüsü ile kaplı ormanlık alanda kaybolduktan 29 saat sonra bulunan 2 kişiden 75 yaşındaki Kahraman Ceylan hayatını kaybetti.

İlçenin Topçam Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde ormana mantar toplamaya çıkan Kahraman Ceylan (75) ve Mevlüt Öztürk’ten (48) bir daha haber alınamadı. Sık ağaç bitki örtüsü ile kaplı alanda kaybolduklarının güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine dün gece saat 22.30 itibariyle jandarma, AFAD ve 112 ekipleri tarafından kayıp şahısları arama çalışmaları başlatıldı.

Sık ağaç ve bitki örtüsü ile kaplı ormanlık alanda, yağmur ve yoğun sis altında yürütülen arama çalışmaları sonucu kayıp şahıslardan Mevlüt Öztürk’e bugün saat 14.00 itibariyle ulaşıldı. Mevlüt Öztürk’ün yol göstermesiyle diğer kayıp şahıs Kahraman Ceylan’a (75) ise saat 16.30 sularında ulaşıldı.Kayıp şahıslardan Kahraman Ceylan’a ulaşıldığında baygın vaziyette bulundu. Ceylan, arama çalışmalarına katılan 112 Acil Servis ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Diğer bulunan şahsın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bakmadan Geçme