Organik oyuncaklar AB yoluna çıkacak

İSTÖP ve Gaziemir Belediyesi işbirliği, Almanya Federal Cumhuriyeti hibe desteğiyle hayat bulan 'Organik Oyuncak Üretimi Eğitimi Projesi'ne katılan 42 kadının ürettiği ürünler, Avrupa'ya ihraç edilecek.İzmir Sivil Toplum Kuruluşları...

İSTÖP ve Gaziemir Belediyesi işbirliği, Almanya Federal Cumhuriyeti hibe desteğiyle hayat bulan ‘Organik Oyuncak Üretimi Eğitimi Projesi’ne katılan 42 kadının ürettiği ürünler, Avrupa’ya ihraç edilecek.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTÖP) ve Gaziemir Belediyesi işbirliği, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin hibe desteğiyle hayat bulan ‘Organik Oyuncak Üretimi Eğitimi Projesi’ne katılan 42 kadının el emeği ürünleri hayran bırakıyor. Geçen mart ayında başladıkları eğitimde birçoğu ilk kez dikiş makinesi başına oturan 42 kadın gösterdikleri performansla, eğitmenleri Yusuf Tamer’i bile şaşırttı. İSTÖP Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, Gaziemir Belediyesi ile birlikte kuracakları bir kadın kooperatifi aracılığıyla organik oyuncakların Avrupa Birliği ülkelerine pazarlanacağını ve kursiyer kadınların projeden gelir elde etmeye başlayacaklarını söyledi.

Her aşaması kontrolden geçiyor

Pazar arayışıyla ilgili çalışmaları başlattıklarını dile getiren Aydoğan, organik oyuncak üretiminin uzun soluklu bir çalışma olduğunu kaydetti. Oyuncakların üretiminde kullanılan pamuğun organik tohumdan elde edildiğini ve üretimin her aşamasının kontrolden geçtiğini aktaran Aydoğan, “Pamuktan elde edilen iplikte kök boya kullanılması zorunlu. Oyuncaklarda soğuk ve pres amaçlı dolgu malzemesi olarak kullanılan kiraz çekirdeği ile stres alıcı özelliği nedeniyle dolguda tercih edilen pirincin de organik olması gerekiyor” diye konuştu.

Aydoğan, AB ülkelerinde ebeveynlerin çocukları için önem verdikleri ‘güven bebeği oyuncaklarının’ üretiminin yapıldığını sözlerine ekledi.

El emeği, göz nuru oyuncaklar Organik oyuncak üretimi eğitimi, geçen mart ayında Gaziemir Belediyesi Aktepe Hizmet Binası’nda proje için ayrılan katta hayata geçti. Almanya Federal Cumhuriyeti’nin hibe desteğiyle alınan dikiş makinelerinin başına oturan 42 kadın, organik oyuncak üretimini öğrenmeye başladı. Kentsel dönüşüm için gün sayan Aktepe ve Emrez Mahallelerinde heyecan yaratan projeye katılan kadınlar, organik oyuncak üretiminde 11 yıllık deneyime sahip eğitmen Yusuf Tamer gözetiminde işe koyuldu. Performanslarıyla eğitmenlerini de şaşırtan kadınların el emeği, göz nuruyla ürettikleri oyuncaklar; Avrupa Birliği ülkelerine pazarlanacakları günü beklemeye başladı.

Bakmadan Geçme