Osmaniye'de 'Afete Hazır Türkiye' projesi eğitim çalışmaları

Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü 'Afete Hazır Türkiye' projesi kapsamında eğitim çalışmalarını sürdürüyor.Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan boru ve profil endüstrisi alanında faaliyet gösteren bir fabrikada çalışanlara...

Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan boru ve profil endüstrisi alanında faaliyet gösteren bir fabrikada çalışanlara yönelik “Afete Hazır Türkiye” ve “Afete Hazır İşyeri” projeleri çerçevesinde KBRN, alarm ve ikaz sistemleri, sivil savunma ekiplerinin kurulumu, ilk yardım, düğümler ve bağlar, yaralı taşıma usulleri, sedye bağlama, sedye ile yaralı taşıma usulleri ve YSC ile yangın söndürme konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, yaptığı açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşları, özel firma ve işyerlerinin afet ve acil durumlara karşı gerekli tedbirleri almalarının önemi aşikârdır. Tedbir alınmadığı takdirde can kayıplarının yaşanması ve maddi zararların oluşması ne yazık ki muhtemeldir. Bundan dolayı; söz konusu yerlerde oluşabilecek kaza ve risk durumlarına karşı başka bir deyişle beklenmeyene karşı çalışanları bilinçlendirme hususunda eğitimlerimiz devam etmektedir. “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında ilimiz genelinde aileleri, okulları, iş yerleri ve gençleri olası bir afet ve acil duruma hazır hale getirmek, hedeflerimiz arasında önemli bir yere sahiptir. Bu hedefin getirdiği sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz eğitimle bir işyeri çalışanlarına daha bilinçlendirme çalışması yapmanın mutluluğunu yaşadık" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme