Öz annesi tarafından kaçırılan oğlunu bulana 10 bin lira ödül verecek

Adana'da yaşayan Sabri Solmaz, boşandığı eşinin görme bahanesiyle gelip kaçırdığı 5,5 yaşındaki oğlunu bulabilmek için 11 aydır Aydın'a gelip gidiyor. Oğluna kavuşabilmek için 30 bin lira harcayan, icra yoluyla gittiği eski eşinin...

Adana’da yaşayan Sabri Solmaz, boşandığı eşinin görme bahanesiyle gelip kaçırdığı 5,5 yaşındaki oğlunu bulabilmek için 11 aydır Aydın’a gelip gidiyor. Oğluna kavuşabilmek için 30 bin lira harcayan, icra yoluyla gittiği eski eşinin evinde darp edilen baba, kendisine yardımcı olana 10 bin lira ödül vaat ediyor.

2009 yılında Adana’dan Aydın’a gezmeye gelen Sabri Solmaz (32), uzaktan akrabalarının vasıtasıyla K.C. ile tanıştı. Daha sonra anlaşarak hayatlarını birleştiren ikili, Solmaz’ın memleketi Adana’da yaşamaya başladı. Çiftin 2012 yılında M.F.S. ismini verdikleri oğulları dünyaya geldi. Bir süre sonra aralarında geçimsizlik başlayan çift, 6 yıl birlikteliğin ardından 2016 yılında mahkeme kararıyla boşandı. Mahkeme 5,5 yaşındaki M.F.S.’nin velayetini baba Sabri Solmaz’a verirken; baba ocağı Aydın’a dönen anne K.C. ise bir süre sonra ikinci kez evlendi.

Anne K.C., 15 Temmuz günü icra yoluyla görmek için gittiği Adana’da kendisine teslim edilen oğlu M.F.S.’yi de yanına alarak kayıplara karıştı. O tarihten bu yana ne eski eşi ne de oğlundan haber alamayan Sabri Solmaz, velayeti üzerinde bulunmasına rağmen öz annesi tarafından kaçırılan oğlunu bulabilmek için 4’ü icra yoluyla olmak üzere toplam 20 kez Aydın’a geldi. Eski kayınvalidesinin yaşadığı Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesindeki ikamete polis nezaretinde giden Sabri Solmaz, eski eşinin akrabaları tarafından darp edildi.75 yaşındaki annesi Emine S. (75) ile oğlunu bulmak için 11 aydır Aydın’a gelip giden ancak hiçbir sonuca ulaşamayan Sabri Solmaz, öz annesi ve üvey babası tarafından çocuğuna işkence edildiğini iddia etti. Yetkililerden yardım isteyen Solmaz, “Uzun süredir oğlumu arıyorum. Ancak hem icra yoluyla hem de kendi imkanlarımla çocuğumu bulamadım. Adana’dan Aydın’a 20 defa gelip gittim ancak ilgili kurumlar bize gerekli yardımı göstermedi. 30 bin TL para harcadım, artık halim dermanım kalmadı. Eski eşimin sosyal medya hesabında oğluma terör örgütü PKK’yı simgeleyen paçavraların giydirildiğini ve zafer işareti yaptırıldığını gördüm. Annesi ve üvey babası tarafından çocuğuma işkence edildiğini düşünüyorum. Oğlumun hayatından endişe ediyorum. Lütfen yetkililer sesimize kulak versin. Evladımı bulana 10 bin TL ödül vereceğim” dedi.

Bakmadan Geçme