Özel fidanlar muhafaza ediliyor

Muhafaza ettiğimiz mevsimlik çiçekleri parklar, kavşaklar, refüjler, cami ve okul bahçeleri ile kavşakların güzelleştirilmesinde değerlendiriyoruz. dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Tepeköy’de 25 dönümlük alana kurulan fidanlık alanında özel fidanların muhafaza edildiğini kaydederek, “Muhafaza ettiğimiz mevsimlik çiçekleri parklar, kavşaklar, refüjler, cami ve okul bahçeleri ile kavşakların güzelleştirilmesinde değerlendiriyoruz" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yetkilileriyle birlikte Tepeköy’de hizmet veren fidanlık alanındaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Yardımcısı Mehmet Güner’den fidanlık alanında son çalışmalar üzerine bilgiler alan Başkan Hacı Uğur Polat, yeşil alanlarıyla ünlü Yeşilyurt’u tüm güzelliklerini daha fazla ön plana çıkartmak adına ilçe genelindeki yeşillendirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Fidanlık alanında muhafaza edilen fidanların yetiştirilmesi, bakımı ve saksılama işlenmelerinin titizlikle yapıldığını ifade eden Başkan Polat, “Ihlamur, fıstık çamı, akça ağaç, karaağaç, dış budak, poşetli çam ve abelya poşetli ağaç türlerini park alanlarına, cami ve okul bahçelerine, refüjlere ve yol kenarlarına dikimini gerçekleştiriyoruz. 2017 yılı içerisinde ilçe genelindeki yeşillendirme çalışması kapsamında 13 bin 305 adet ağaç dikimi yapılırken, 9 bin 420 adet gül, 12 bin 749 adette yer örtücü fidanlar yerleştirildi. Mevsimlik çiçeklerin dikimiyle birlikte ilçemizdeki yeşil alan miktarını artırıyoruz” dedi.

Tepeköy’deki fidanlık alanına farklı bir önem verdiklerini dile getiren Polat, “ Yerel yönetimlerde alt yapı anlayışını sağlıklı ve güçlü zeminlerde yürütmek vatandaşlara ulaştırılan hizmetlerinde kalitesini belirliyor. Eğer bu anlayışı sağlıklı yerleştiremezseniz sahadaki çalışmalarda yetersiz kalabilirsiniz. Yeşilyurt Belediyesi olarak alt yapımızın sağlıklı ve güçlü olması için ciddi çalışmalar yapmaktayız, bunun karşılığı da sahadaki başarılı çalışmalarımızdır. Tepeköy’de Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı 25 dönümlük alan üzerine kurduğumuz fidanlık alanına bu açıdan ciddi önem vermekteyiz. Bu alanda kışlık ve yazlık fidanların korunmasını ve dikime hazır hale getirilmesini sağlıyoruz. Süs bitkisi, çalı ve ağaç cinsi olmak üzere farklı türlerden fidanlarımızı uygun görülen yerlere dikimini gerçekleştirerek kentimizin ve ilçemizin estetik yapısına ciddi katkılar sunuyoruz. 2015 yılında faaliyete sunduğumuz fidanlık alanındaki standartları her geçen gün yükseltiyoruz. Yeşilyurt’un adına yakışan yeşillendirmede üç yıl içerisinde önemli hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırdık, bundan sonrada aynı çizgide yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Fidanlık alanındaki özel bir bölümde ilçe genelindeki park çalışmalarında değerlendirilen oyun grupları, pergoleler ve bankların muhafaza edildiğini ifade eden Polat, “İlçemizin dört bir tarafında yeşillendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Ekiplerimiz park, bahçe, kavşak, meydan ve yol kenarlarını rengarenk çiçeklerle süslüyorlar. Diktiğimiz çiçekler hem hoş kokuları hem de görüntüleriyle ilçemizin her noktasının yeşil olduğu kadar canlı ve hareketli olmasını sağlıyor" diye konuştu.

Bakmadan Geçme