Palandöken sezona hızlı başladı

Palandöken sezona hızlı başladı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden kısa süre önce otellerde sezon açılışı yapılan Palandöken'de hafta sonu sebebiyle yoğunluk yaşandı.

Kayaksever Bingöl, "Bu kayak merkezi, havalimanına 15, şehir merkezine ise 3 kilometre uzaklıkta ve ulaşımda sıkıntı yok. Herkes, her zaman dağa çıkıp gerekirse yürüyerek gelip kayak yapabiliyor"

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan ve kısa süre önce otellerde sezon açılışı yapılan Palandöken'e hafta sonunu fırsat bilip gelen kayakseverler yoğunluk oluşturdu.

Erzurum'da her mevsim birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi, 2017-2018 kayak sezonunun başlamasının ardından kayakseverlerin akınına uğradı. 

Otellerin pistlerine gelen kayakseverler, sezonun ilk haftasonunda kar kalınlığının 39 santimetreye ulaştığı merkezde kayak yapmanın keyfini yaşadı. Güneşli havayı fırsat bilen kayakseverler, merkezde yoğunluk oluşturdu.

Kayakseverlerden Arif Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşının tavsiyesiyle başladığı kayağı 30 yıldır yaptığını söyledi.

Bingöl, kayağın farklı bir spor olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

"Erzurum'da, yaz aylarında kış mevsimini iple çekiyoruz. Türkiye'nin her tarafı güzel ama Erzurum farklı bir güzelliği barındırıyor. Palandöken Kayak Merkezi Erzurum ile bütünleşmiştir. Bu kayak merkezi, havalimanına 15, şehir merkezine ise 3 kilometre uzaklıkta ve ulaşımda sıkıntı yok. Herkes, her zaman dağa çıkıp gerekirse yürüyerek gelip kayak yapabiliyor." 

Eski milli kayakçı Emre Beydüz de Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin profesyonel kayağa uygun olduğuna işaret etti.

Kayağın, zevkini aldıktan sonra doyumsuz olduğunu ifade eden Beydüz, "Kayak sporuna ne kadar erken başlarsan başla sezon başında ilk başta zorlanıyorsun. Daha sonra kayağı ayağına takıp zevkini alınca bu spora doyamıyorsun. Sezon bitince üzülüp tekrar kışı bekliyoruz. Kıştan sonra tekrar aynı pistlerde kendimizi buluyoruz." dedi.

Bakmadan Geçme