Pamuk, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek talep ve sorunlarını değerlendirdi.Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarıyla tanışma toplantısı...

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek talep ve sorunlarını değerlendirdi.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Akdeniz Belediyesi’nin konferans salonunda düzenlenen toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra kaymakamlık ve belediye birim müdürleri katıldı. Muhtarların görüş ve önerilerini almak istediğini ifade eden Pamuk, devletin imkanları ölçüsünde hem yerel hem de genel hizmetlere ilişkin sorunları belirlemek ve çözüme kavuşturmak istediklerini ifade etti.

Kentin tamamını ilgilendiren sorunlarla ilgili görüş belirten muhtarlar, aynı zamanda yeni park ve yeşil alanlar, parklara kamera sistemleri, taziye evi, spor sahaları, numarataj eksiklikleri, tarım arazileri yollarının iyileştirilmesi gibi kendi mahallelerine özgü taleplerini de dile getirme olanağı buldular. Muhtarların taleplerini dikkatle dinleyen ve ilgili birim müdürlerine not aldıran Pamuk, 23 yıllık meslek hayatında Türkiye’nin dört bir yanında görev yaptığını ve bu süreçte muhtarlar ile güzel diyaloglar gerçekleştirdiğini ve muhtarların kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Önümüzdeki süreçte vatandaşlarla da bir araya geleceklerini dile getiren Pamuk, "Tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak bir belediye anlayışı içerisinde olacağız. Muhtarlarımız, vatandaşa en yakın birimimizdir. 23 yıllık kaymakamlık hayatımda muhtarlarımızla son derece önemli ve güzel diyaloglarımız oldu. Ben hep şunu söyler ve dile getiririm, muhtarlar mahallelerimizin en cefakâr temsilcileridir" dedi.

"Hedefimiz en ücra mahalleye hizmet götürmek"

İlçe sınırları içerisinde bulunan en ücra mahallelere kadar hizmet götürmeyi hedeflediklerini belirten Pamuk, "Belediye olarak ilçemizde bulunan en ücra mahallemize kadar sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmayı yürüteceğiz. Tabi ki, bütün sorunların bir anda çözülmesi mümkün değildir. Bu sorunların çözümünü bir planlama dâhilinde tüm mahallelerimize hizmet anlamında dokunuşlar yapacağız. Ama bu yılın sonuna kadar belediyemizin hizmetleri bütün mahallelerimize ulaşacaktır" diye konuştu.

İlave kaynaklar ile birlikte alt yapı, asfalt ve kaldırım konusuna öncelik gösterileceğinin altını çizen Pamuk, "Asfalt ve kaldırım konusunda özellikle ana arterler ve sıkıntılı yerlere başlattığımız çalışmaların yarım kalmaması adına büyük özen göstereceğiz. Belediye

olarak harcamalarımızı gözden geçiriyoruz. Belediyeden tasarruf ettiğimiz kaynaklarımızı yine vatandaşa hizmet etme noktasında kullanacağız. Tabi tüm mahallelerimizin sokaklarının alt yapılarını bir anda yapmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

"Cenaze hizmetlerine ve yaşlı bakım hizmetlerimize ağırlık vereceğiz"Belediye olarak cenaze işlemlerine daha fazla kaynak ayıracaklarını ve 24 saat vatandaşa hizmet sunmayı planladıklarını söyleyen Başkan Pamuk, şöyle devam etti; “Cenaze hizmetlerinde ekibimiz gece ve gündüz demeden görev başında olacak. Bu hizmetler içerisinde, masasından tutunda çadırına kadar hizmet sunmayı planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte yine farklı hizmetler sunmayı da hedefliyoruz. Birde, evde yaşlı bakım hizmetimiz başladı. Evinde yaşlısı ve engeli olan vatandaşımızın her türlü kişisel bakımını gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetimizi daha da arttıracağız. Ama muhtar arkadaşlarımızda evinde yalnız yaşayan veya engelli vatandaşlarımızı bizlere bildirirse gerekli hizmetlerimizi onlara ulaştırırız.”

Bakmadan Geçme