Prof. Dr. Selim Doğanay Bursa Uludağ Üniversitesinde

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında uzun yıllar başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Prof. Dr. Selim Doğanay Bursa Uludağ Üniversitesinde.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında uzun yıllar başarılı çalışmalarıyla göz dolduran ünü başarılı çalışmaları ve ameliyatları ile Türkiye geneline yayılan Prof Dr. Selim Doğanay, Bursa Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında Öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Malatyalılığını hiç bir zaman kaybetmeyen, gittiği yerlerde Malatya'nın bir adresi olarak hemşerilerini bağrına basan Prof. Dr. Selim Doğanay'ın Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları ABD’na büyük değer katacağı ve başarılı çalışmalarıyla kalite çıtasını yükseklere taşıyacağından herkes hemfikir.

Akademik Çalışmaları başarıyla dolu; Prof. Dr. Selim Doğanay'ın özellikle, Retina (Vitreoretinal Cerrahi ve Tıbbi Retina, Uvea) ve ön segment ( Glokom, Katarakt, kornea nakli, lazer tedavileri) konularında ileri derecede uzman olan Prof. Dr. Selim Doğanay, Malatya'da iken sosyal projelere de katılarak köy, mezra demeden vatandaşlara giderek hastaneye gelme imkanı olmayanlara sağlık hizmeti götürerek ücretsiz göz muayelerini yapan isim olarak Malatya ve çevresinde sevilen ve sayılan takdir edilen bir isim.

Prof. Dr. Selim Doğanay’ 1970 Malatya doğumludur. İlkokul öğrenimini Malatya’ da Fırat ve Hasan Varol ilkokullarında, Ortaokul öğrenimini Hasan Varol, lise öğrenimini Malatya lisesinde, üniversite öğrenimini 1987 yılında girdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 1993 yılında; 1994 yılında girdiği uzmanlık eğitimini, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1997 yılında Göz Hastalıkları Uzmanlığı alanında tamamladı. 1997 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları kliniğinde öğretim görevlisi, 1999 yılında aynı üniversitede Yardımcı Doçent, 2003 yılında Doçent ve 2009 yılında profesörlük ünvanını aldı. 2002 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde, University of Texas Southwestern Medical School’ da kendi alanında çalıştı.

Aktif olarak 24 yıllık göz hekimliğinde 20000’üzerinde cerrahi vaka deneyimi olan Prof. Dr. Selim Doğanay, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı 2006- 2012, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu Doçent Temsilci Üyeliği, 2007- 2009,  İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi Tıp ve Sağlık Bilimleri Bilimsel Araştırma Proje Değerlendirme Grup Üyeliği-2008-2012, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu Profesör Temsilci Üyeliği 2009-2012, İnönü Üniversitesi Hayvan Etik Kurulu üyesi 2010-2012,  İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem V Koordinatörü 2009-2012,  İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı, 2011-2012 yılları arasında görev yapmış ileri derecede ingilizce bilmektedir.

Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası yayınlanmış çok sayıda makalesi olan Doğanay, ulusal ve uluslararası kendi alanında yaptığı çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görüldü. Yapmış olduğu uluslararası yayınlara yaklaşık 1000 ‘e yakın atıf yapılmıştır. Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel dergide hakemlik görevi olan Selim Doğanay, uluslararası ve ulusal birer derginin editöryel komitesinde bulunmaktadır. Dr. Doğanay’ın kendi alanında birde patentli cihazı ve ameliyat yöntemi mevcuttur.

Bakmadan Geçme