PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda Yaşanan 10 İlk

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyat Oyunları bugün görkemli bir törenle sona eriyor.

95 ülkeden 2900 sporcunun yarıştığı olimpiyatlar hem Türkiye hem dünya için birçok ilke sahne oldu. İşte PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları’nda yaşanan 10 ilk…

Sporcu katılımında rekor: PyeongChang 2018, 2900’ü aşkın sporcu ile Kış Olimpiyat Oyunları tarihinde en çok sporcunun katıldığı Olimpiyat oldu. 7 dalda 15 spor dalında düzenlenen oyunlara Türkiye, Alp Disiplininde 2, Kayaklı Koşuda 3, Artistik Buz Pateninde 2 ve Kayakla Atlamada 1 olmak üzere toplam 8 sporcu ile katıldı.
Türkiye ilk kez kayakla atlamada: Türkiye'yi kayakla atlama kategorisinde olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen Fatih Arda İpçioğlu, 96,5 metrelik atlayış ve 36,4 puanla 56. sırada yer aldı.
Artistik Buz Pateni Buz Dansında Türkiye ilk kez finalde: Alper Uçar ve Alisa Agafonova, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'nda aldıkları 59.42 puanla finalde yarışma hakkı kazandı. Çift Türkiye'nin Kış Olimpiyatları tarihinde serbest programa yükselen ilk buz dansı çifti oldu.
İlk kez bir şirket Kayaklı Koşu Olimpiyat sporcusuna sponsor: Procter and Gamble, Olimpik Anneler Projesi kapsamında Türkiye’yi kayaklı koşu branşında temsil eden Hamza Dursun ve Annesi Asiye Dursun’un yanında yer aldı.
Olimpiyatlarda Birleşik Kore bayrağı: Kuzey Kore ile Güney Kore, Oyunların Açılış Töreninde “Birleşik Kore” bayrağı altında bir araya geldi. Açılış töreninde, Kuzey Koreli hokey oyuncusu Hwang Chung-gum ve Güney Koreli kızak pilotu Won Yun-jong "Birleşik Kore" bayrağı taşıdı.
Kuzey Kore ile Güney Kore arasında bir ilk daha: Kuzey Kore ve Güney Kore, ilk kez ortak Buz Hokeyi Kadın Takımı ile Oyunlarda mücadele etti.
Kış Olimpiyatlarında yeni yarışmalar: Snowboard Big Air (Kadınlar/Erkekler), Curling Karışık Çiftler, Sürat Pateni Toplu Çıkış (Kadınlar/Erkekler), Alp Disiplini Takım yarışmaları Olimpiyat Oyunlarına dahil edildi.
Bobsled’de ilk Afrika ülkesi Nijerya: Nijerya Bobsled takımı PyeongChang 2018’e yarışarak bu dalda Olimpiyat Oyunlarına katılan Afrika’nın ilk takımı oldu.
Madalya rekoru kırıldı: PyeongChang 2018, 102 altın madalya ile Kış Olimpiyatları tarihinde en çok altın madalyanın verildiği Oyunlar oldu.
Madalya rekoru Norveçli sporcunun: 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda kayaklı koşu kadınlar sprint finalinde 3. olan Norveç takımındaki Marit Bjoergen, 14. madalyasını alarak Kış Olimpiyatları tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu rekorunu kırdı.

Bakmadan Geçme