"15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi" programı düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, '15 Temmuz gecesi Türk medyası, Türk iletişimcileri, Türk televizyonları bütün dünya medyasına bir medya etiği, medya ahlakı dersi verdiler. Darbe girişiminin bu kadar erken saatte bastırılmış olmasında...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "15 Temmuz gecesi Türk medyası, Türk iletişimcileri, Türk televizyonları bütün dünya medyasına bir medya etiği, medya ahlakı dersi verdiler. Darbe girişiminin bu kadar erken saatte bastırılmış olmasında Türk medyasının bu gerçekten takdire şayan tutumunun da rolü olduğunu bir kere daha bütün medya kuruluşlarımıza teşekkür ederek hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Ankara Ticaret Odası ve Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında ’15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’ programı düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz’u bir kere daha tahlil etmeye, özellikle gençlere o gün ve o gece ne olduğunu, niye olduğunu anlatmaya gayret ettiklerini belirterek, bu toplantıların çok mühim olduğunu ifade etti.

Bugünlerde pek fazla dile gelmeyen bir başka veçheyi de bir kere daha hatırlatmak istediğini kaydeden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"O gece Türk medyası, Türk iletişimcileri, Türk televizyonları bütün dünya medyasına bir medya etiği, medya ahlakı dersi verdiler. O gece pek çok yabancı kanal başta CNN İnternational olmak üzere BBC gibi ayrıca internette de pek çok anlı şanlı gazetenin online versiyonlarında sanki Türkiye’de darbe muvaffak olmuş gibi veya en azından bir otorite boşluğu oluşmuş gibi, sanki darbecilerin bildirisi üzerine vatandaş sinmiş gibi, sokağa çıkma yasağı uygulanıyormuş gibi yayınlar yapıldı. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’den çıktığı gibi saptırıcı ve darbecilere, darbeye çanak tutucu yayınlar yapıldı. Tüm bunlar aslında bu girişimin nasıl dış bağlantıları olduğununda en açık göstergesiydi. Bütün Türk televizyonları çok net çok açık bir biçimde amasız bu darbeyi tanımadıklarını, meşru seçilmiş hükümetin yanında olduklarını, milletinde sokakta direnişe geçtiğini çok güzel bir biçimde, kendilerine ve mesleklerine yakışır bir biçimde dile getirdiler. Darbe girişiminin bu kadar erken saatte bastırılmış olmasında Türk medyasının bu gerçekten takdire şayan tutumunun da rolü olduğunu bir kere daha bütün medya kuruluşlarımıza teşekkür ederek hatırlatmak istiyoruz."

"Direniş ruhu üzerinde müezzinlerimizin okuduğu selalar çok büyük bir tesiri oldu"

Müezzinlere de teşekkür eden Avcı, "Tüm Türkiye’de o gece merkezden bir yönlendirme oldu ama onun dışında da kendiliğinden mahalle camilerinde bu merkezden bu talimat almaksızın da müezzinlerimiz hemen camilere koştular. Gerçekten o gece milletin maneviyatı üzerinde, direniş ruhu üzerinde müezzinlerimizin okuduğu selaların çok büyük bir tesiri oldu. Allah hepsinden razı olsun. Ben bir kere daha şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu tür organizasyonlarla yaşananları unutturmamak yolunda gayret gösterenlere teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarda sadece duygusal boyutuyla değil, aynı zamanda o gece yaşananları muhtemel siyasi sonuçları, toplum psikolojisi üzerindeki etkileri bakımından da soğukkanlılıkla enine boyuna tartışılması araştırılması, araştırmaların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğine de inanıyorum" şeklinde konuştu.

"O hayasızca akına göğüslerini siper ettiler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde en kanlı sahnelere Ankara’nın ev sahipliği yaptığını belirterek, "Çünkü darbeciler şunu çok iyi biliyorlardı ki Ankara düşerse, Başkent düşerse Türkiye de düşer. Ancak Ankaralılar ‘Başkentimizi ancak biz yönetiriz’ dediler. O hayasızca akına göğüslerini siper ettiler. Asırlardır yaşanan Haçlı seferlerinin sonuncusuydu 15 Temmuz gecesi. Bugüne kadar iman dolu göğsünü bu aziz milletin evlatları nasıl o haçlı akınlarına siper ettilerse bundan sonra gerekirse yine siper etmeye hazırız. Ancak biz ülke olarak istiyoruz ki artık bütün enerjimizi, potansiyelimizi beşeri imkanlarımızı ülkemizi geliştirmek büyütmek kalkındırmak için harcayalım. Ekmeğimizi büyütmek ve hakça paylaşmak için harcayalım. Ülkemizi 21. yüzyılın parlayan yıldızı yapmak için enerjimizi, imkanımızı, emeğimizi harcayalım. İnşallah öyle de olacak. 21. yüzyıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzyılı olacaktır. 21.yüzyıla damgasını vuran ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır" açıklamasında bulundu.

"15 Temmuz FETÖ’ye ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin ve dirilişimizin sembolüdür"

ATO Başkanı Gürsel Baran ise yaptığı konuşmada, "Yüce milletimiz 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarihe geçen bir kahramanlık destanı yazdı. O gece hepimiz büyük bir imtihandan geçtik. Silahlarını kendi halkına doğrultan FETÖ ihanet çetesine karşı omuz omuza bir mücadele verdik. Halkımız eğer Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokaklara dökülmeseydi bugün başka bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık. FETÖ’nün hain darbe girişimi lider feraseti, milletin cesareti sayesinde akamete uğratıldı. Bu nedenle 15 Temmuz FETÖ’ye ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin ve dirilişimizin sembolüdür" değerlendirmesinde bulundu.

Şehit kızının konuşması duygusal anlar yaşattı

Programa Bakan Avcı’nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, ATO Başkanı Baran, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi" kitabının şairleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Konuşmaların ardından “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi" kitabının şairleri şiirlerini okudu. Programda Adile Eyvez’in 15 Temmuz gecesi şehit düşen babasıyla ilgili yaptığı konuşmayı salondakiler gözyaşlarıyla dinledi. Bakan Avcı da Eyvez’in konuşması esnasında duygulandı.Programın sonunda Bakan Avcı, “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi" kitabının şairlerine, şehit yakını Adile Eyvez’e, Şehit Abdullah Tayip Türküsünü seslendiren sanatçı Namık Kemal Bilgin’e, gazi Akın Tatlı’ya plaketlerini takdim etti.

Bakmadan Geçme