Rektör Karabulut'tan Hekimhan'a ziyaret

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Hekimhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Rektör Karabulut, Hekimhan Kaymakamı Reşit Özer Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Karabulut, ilçenin kendileri için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Üniversiteye bağlı meslek yüksekokulunda açılan bölümlerin geliştirilmesi ve öğrencilerin her türlü barınma, sosyal ve kültürel ortamlarını düzenlemek için üzerilerine düşen her şeyi yapacaklarını kaydeden Karabulut, şöyle konuştu:

"Bunun yanında bu katkıyı sunarken de yerel yöneticilerimizin ve idari amirlerimizin çok ciddi desteğine ihtiyacımız var. Yerel halkında desteğine ihtiyacımız var. Benim üniversite misyonunda görmek ve bulmak istediğim. Toplumla barışık üniversite bir şehir üniversitesi yeri geldiğinde köyle kentin buluştuğu bir üniversite. İnsanlar girsin madencilik alanında Hekimhan'ın çok önemli kendine ait tasarımının ve ürünlerinin yapılabileceği muhteşem öz kaynakları var. Bu öz kaynakların da gerçekten geliştirilip ülkeye katkı sunabilme özelliği var."

Kaymakam Özdemir ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, yüksekokulun daha iyi olması için projeler hazırladıklarını ve üniversiteyle birlikte hazırlayacakları çalışmalarla okulun daha iyi konuma geleceğini ifade etti.

Rektör Karabulut, daha sonra Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ile makamında görüşerek fikir alış verişinde bulundu.

Ziyaretlerin ardından Hekimhan Meslek Yüksekokulu'na geçen Rektör Karabulut, ilçede bulunan KYK yurdunu gezerek incelemede bulundu.

Karabulut, burada öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Bakmadan Geçme