Sağlık Müdürü Erol, bayram öncesi uyarılarda bulundu

Iğdır Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Kurban Bayramında aşırı et tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.Et, sindirimi zor bir yiyecek olduğunu belirten Dr. Alpaslan Erol, özellikle yeni kesilmiş etin dinlendirilmeden...

Iğdır Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Kurban Bayramında aşırı et tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.

Et, sindirimi zor bir yiyecek olduğunu belirten Dr. Alpaslan Erol, özellikle yeni kesilmiş etin dinlendirilmeden tüketilmesi durumunda, midede şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetlere yol açabileceğini vurguladı. Erol, “fazla et tüketiminin kolesterolü olanlar ile kalp ve karaciğer hastaları için sakıncalı durumlar yaratabilir. Bayramlarda özellikle diyet yapan kişilerin diyetlerini bozmamaları gerekir.

Kurban bayramında et tüketilirken görünen yağ kısımlarının mutlaka temizlenmesi gerekir. Çünkü doymuş yağ oranı yüksek olan hayvansal gıdalar, kalp damar hastalıklarına davetiye çıkarır. Etler hazırlanırken görünen yağ temizlendikten sonra soğutucuda bir iki gün dinlendirilmeli ve pişirileceği zaman ayrıca yağ eklenmemeli. Etler haşlama veya fırında pişirilirse daha sağlıklı olur. Izgara yapılan etlerde etin yanmasından dolayı oluşan kanserojen maddeler sağlık için olumsuzluklar yaratır” dedi.

Bakmadan Geçme