Sağlıkçılardan acemi kasap uyarısı

Edirne Sağlık İl Müdürlüğü, kent genelinde bayram süresince sunulacak sağlık hizmetleri ile ilgili bilgilendirme yaparken, acemi kasap uyarısında da bulundu.Edirne Sağlık İl Müdürlüğünce Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı...

Edirne Sağlık İl Müdürlüğü, kent genelinde bayram süresince sunulacak sağlık hizmetleri ile ilgili bilgilendirme yaparken, acemi kasap uyarısında da bulundu.

Edirne Sağlık İl Müdürlüğünce Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da içine alan uzun tatil boyunca il genelindeki tüm hastanelerde ve acil servislerde hasta yoğunluğunun artacağı öngörülerek, kesintisiz sağlık hizmetlerinin nitelikli ve kaliteli verilmeye devam edebilmesi için bir takım tedbirler alındı.

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Sağlık hizmetleri ihtiyaç duyulduğu anda bekletilmeksizin 24 saat esasına dayalı olarak verilmesi gereken özellikli bir hizmettir. Sağlık hizmetlerinin bu özelliği hekim ve tüm sağlık çalışanlarımızın çoğu zaman mesai kavramı olmaksızın fedakarca çalışmalarını gerektirmektedir. Bayram tatili boyunca çeşitli sebeplerle hastane acil servislerine müracaatlarda önemli bir artış olacağı, dolayısıyla iş yükünün de artacağı muhtemeldir. Bu yüzden Sağlık İl Müdürlüğümüze bağlı kamu ve özel hastanelerle ve acil sağlık hizmeti veren 112 Acil Sağlık istasyonlarımız, artacak olan bu iş yükü hacmini karşılayacak şekilde, nöbetleri idaremizce düzenlenmiştir. Gerektiğinde artan ve değişebilen ihtiyaçlara uygun şekilde süratle takviye edebilecek nitelikte icapçı ekiplerimiz de tedbiren oluşturulmuştur. Hastanelerimizde sunulan acil sağlık hizmetleri ile 112 Acil Sağlık ekiplerimiz hasta sevk-nakil işlemleri açısından her zaman olduğu gibi 112 Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonuyla il genelinde hizmet verecektir. Ayrıca acil sağlık hizmetleri çağrı kayıt ve operasyon yönetim sistemimiz ilimizdeki tüm hastanelerin hasta sevk ve nakilleri, hastanelerimizin yoğun bakım yatak gibi özellikli servislerin yatak doluluklarını tek merkezden görerek gerekli organizasyonu yapacaktır” denildi.Geçtiğimiz yıl 100’e yakın acemi kasabın yaralanma vakasının yaşandığını hatırlatan sağlık yetkilileri, “Maalesef geçen Kurban Bayramı’nda Edirne’mizdeki çeşitli hastanelerimize kurban kesimi sırasında yaralanan yaklaşık 100’e yakın acemi kasap kesileri geldiğini belirterek, tüm halkımızın milli birlik ve beraberliğini geliştiren, değerlerimizi ve birlik duygularımızı yoğunlaştıran 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, hepinize sağlık içinde huzur dolu bayram tatilleri dileriz” dedi. (KU-SÜ-Y)

Bakmadan Geçme