Sayaçları Donmaya Karşı Koruyalım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğüsoğuk havaların etkisini göstermeye başladığı bu günlerde su boruları ve sayaçlarının donmasına karşı önlem almaları için vatandaşları uyardı.

“Su Sayaçlarını ve Borularını Soğuğa Karşı Koruyun”

Kış aylarının gelmesiyle hava sıcaklığı düşmeye başladı. Vatandaşların açıkta bulunan su boruları ve sayaçlarının donmasını önlemek için koruma altına almaları gerekiyor. Bu konuda alınması gereken önlemler; açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı, yalıtım malzemeleriyle izole edilmelidir. Açıkta bulunan sayaçlarının etrafını talaş, saman gibi soğuğu geçirmeyen malzemeler kullanarak mutlaka muhafaza altına alınmalıdır. Özellikle müstakil evlerde ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımız bu konuda hassas davranmalı, açıkta olan su borularını ve sayaçlarını önerilen şekilde muhafaza altına almalılar. Bu noktada sayaç okuma görevlilerinin sayacı okuyabilmeleri için vatandaşlarımızın su sayaçlarını koruma altına alırken tamamen kapatmamaları gerekmektedir.

“Donan Sayaçlar İçin ALO 185”

 MASKİ Genel Müdürlüğü’nün su sayaçlarının korunması yönünde yaptığı açıklamada;  soğuk havaların etkisiyledonan sayaç veya borulara sıcak su dökmemeli veya ateş tutmamalıdır. Aksi halde bu durum musluk ve su borularının patlamasına ve hasarın artmasına sebep olur.  Onarımı pahalı olur, gövdesi patlayan su sayaçlarının tamir imkânı olmayıp yenisi alınması gerekir. Ayrıca bu durumlar su kaybına sebep olur. Bu sıkıntıların yaşanmaması için donan sayaçlara sıcak su dökülmemeli ve ateş tutulmamalıdır.Sayacın donması, patlaması veya suyun akması durumunda aboneler su vanalarını kapatarak Alo 185 Çağrı Merkezi’ni ararlarsa sorunları kısa süredeçözülür.

Bakmadan Geçme